Motivul incredibil pentru care Nuțu Cămătaru a rămas cu cămila în curte

Ultima actualizare:

    Cămila este singurul animal deținut de interlop legal sursa foto: click.ro
Cămila este singurul animal deținut de interlop legal sursa foto: click.ro

Trei maimuțe, doi lemurieni și o cămilă sunt animalele pe care Nuțu Cămătaru le-a deținut, până de curând, pe proprietatea sa din Ferentari. În urma perchezițiilor efectuate ieri la locuința sa, interlopul s-a trezit cu menajeria goală. Cu o singură excepție: i-a rămas cămila. Iar motivul este halucinant!

Faptul că undeva, pe o stradă din București, cresc animale exotice, unele dintre ele chiar periculoase, nu mai este o noutate și nu mai surprinde pe nimeni. Toată lumea cunoaște vechea pasiune a interlopului Nuțu Cămătaru pentru sălbăticiuni. Iar asta mai ales după celebrul scandal din 2013, când poliția i-a confiscat de pe domeniul din Ferentari patru lei și doi urși. Ieri, oamenii legii au descins din nou la locuința lui Cămătaru și i-au luat maimuțele. Nu și cămila, care a rămas, în continuare, în curtea interloplui.

Polițiști, angajați ai Gărzii de Mediu, echipe de la Protecția Animalelor și medici veterinari au descins, ieri, la casa lui Nuțu Cămătaru, din sectorul 5 al Capitalei, și i-au golit mini-grădina zoologică de animale. Acțiunea a fost întreprinsă în continuarea anchetei cu privire la celebra evadare de săptămâna trecută a unei maimuțe din specia macac japonez, care a ajuns să se plimbe nestingherită prin curtea unui localnic din zonă, iar apoi a hoinărit, ore în șir, pe străzile din București.

În urma percheziției de ieri, au fost confiscate alte două maimuțici, tot din specia macac japonez, dar și doi lemurieni. Asta, în ideea în care anchetatorii au găsit în curtea casei interlopului și o cămilă. Se pare că animalul a fost singurul care a rămas pe domeniul din Ferentari. Iar motivul pentru care lui Nuțu Cămătaru i s-a pemis să păstreze cămila este năucitor: potrivit Gărzii de Mediu, se pare că acest animal este considerat, de legile din România, un simplu animal domestic și, prin urmare, poate fi deținut de oricine.

În România, cămila este considerată animal domestic

„Nu este considerată specie protejată, din punct de vedere al legislației nu am putut să luăm animalul, este considerată animal domestic”, au explicat pentru Digi24.ro comisarii Gărzii de Mediu care au participat la percheziții. „Puteam să ne legăm de condițiile de ținere în captivitate, dar acestea sunt foarte bune, doar spațiul atribuit cămilei are peste 200 de metri pătrați, e bine hrănită și îngrijită”, au mai povestit cei de la Garda de Mediu. Mai mult, pe lângă faptul că era bine îngrijită, bine hrănită și avea la dispoziție pentru plimbare un spațiu mai mult decât generos, cămila avea și toate actele de provenineță  în regulă. Se pare că animalul a fost adus în țară prin vamă și a intrat pe teritoriul României în condiții legale.

Nuțu Cămătaru va primi o amendă

Animalele confiscate de pe proprietatea lui Nuțu Cămătaru au fost tranchilizate și transportate la fundația Visul Luanei. Maimuțele și lemurienii sunt animale bine hrănite, bine îngrijite și par sănătoase. După ce li s eva verifica starea de sănătate, acestea vor fi duse la o grădina zoologică. Pentru deținerea ilegală a acestora, interlopul riscă o amendă. Nu se știe în să deocamdată ce pedeapsă va primi pentru căa ncheta este în desfășurare.

Citește și:

Adio, maimuţe şi lemuri! Cămătaru a rămas cu o cămilă

Grădina zoo a lui Nuțu Cămătaru, împrăștiată în toată țara. Uite unde vor fi duse maimuțele

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net