Muniție de război, descoperită întâmplător într-un sat din județul Iași

Ultima actualizare:

    Foto: ISU Iași
Foto: ISU Iași

Mai multă munițe de război a fost descoperită într-un sat din județul Iași, din întâmplare. Proiectilele și focoasele au fost ridicate, iar misiunea de asanare va continua în zilele următoare, pentru că în zonă s-ar putea afla și alte proiectile îngropate, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași.

Potrivit ISU Iași, echipajul pirotehnic a intervenit în localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava, pentru asanarea unei suprafețe de teren, unde au fost descoperite cantități însemnate de muniție de război.

Misiunea a început luni și până în prezent au fost descoperite 553 de proiectile explozive de calibru 76 de mm, un proiectil perforant de calibru 47 de mm și 3 focoase.

Câteva elemente de muniție au descoperite după ce au fost scoase întâmplător în urma unor lucrări de excavare, iar persoanele care le-au observat au întrerupt activitatea până la sosirea pompierilor, sunând la numărul de urgență 112. În zonă se fac lucrări pentru extinderea conductei de gaz.

La locul descoperirii elementelor de muniție, pirotehnicienii au asanat întreaga suprafață a lucrărilor de extindere a conductei de gaz.

Elementele de muniție au fost ridicate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare. Misiunea de asanare va continua și în zilele următoare, informează Digi 24.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net