Nemaivăzut! Cum arată bizara statuie a lui George Bacovia de la Bacău

Ultima actualizare:

    Orașul Bacău are o nouă reprezentare statuară a poetului George BacoviaFoto: captură foto/Youtube
Orașul Bacău are o nouă reprezentare statuară a poetului George BacoviaFoto: captură foto/Youtube

Orașul Bacău are de acum o nouă statuie simbolică a marelui poet George Bacovia. Noua reprezentare statuară însă, nu pare să semene deloc cu portretul poetului deoarece s-a dorit să se exprime o imagine inedită despre Bacovia.

"Am vrut să schimbăm imaginea lui Bacovia. Statuia lui din centrul Bacăului se numește «Plecat de acasă», ceea ce pentru tineri este trist, de aceea noua statuie se numește «Întors acasă»", a declarat Gabriel Postolache, președintele  Federației Tinerilor din Bacău, potrivit observator.tv.

Statuia a fost dezvelită în cadrul unei ceremonii festive, în perzența primarului Cosmin Necula, a unor consilieri locali și a unor tineri care au fost implicați ca voluntari în acest proiect, precizează sursa citată.

„Am vrut să dăm valoare unui spațiu public sau să creăm unul de la zero. Nu e un afront față de Constantin Popovici (sculptorul care a realizat statuia clasică a lui Bacovia – n.r.). Am vrut doar să realizăm o antiteză, să-l facem optimist pe Bacovia. Ideea a pornit de la a face o statuie cu materiale cât mai ieftine, pe care le-am primit de la Soma. Fiecare piesă a fost tratată chimic și șlefuită individual. Pentru asamblare, numai eu am prestat peste 400 de ore de sudură”, a explicat arhitectul Răzvan Ichim, cel care a proiectat conceptul.

Cele trei statui cântăresc împreună aproape o tonă și au fost realizate din peste 1,5 tone de piese auto: discuri de ambreiaj, lanțuri de transmisie, un cardan (pentru umeri) șamd. Inima lui George Bacovia e dintr-o bielă de motor de camion, iar noaptea se aprinde, având o lumină albă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net