Nervi întinși la maximum în Sectorul 1 al Capitalei. Clotilde Armand cere renumărarea voturilor. Situația în celelalte sectoare

Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand nu acceptă înfrângerea după ce câștigător al scrutinului din 9 iunie pare să fie candidatul PSD – PNL George Tuţă. Armand a anunţat marţi dimineață că a depus o cerere de renumărare a voturilor, diferența dintre cei doi fiind de aproximativ 500 de voturi. Totodată, ea spune că a sesizat autorităţile privind tentativele de fraudă de la mai multe secţii de votare.

Clotilde Armand: „Să nu mergeţi după fentă”

Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

„Am depus cerere de renumărare a voturilor. Am sesizat autorităţile privind tentativele de fraudă de la mai multe secţii de votare. Vă reamintesc pentru toţi cei care aţi auzit declaraţii publice ale mai multor politicieni să nu mergeţi după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secţii din totalul de 166.

Diferenţa de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică şi de aceea s-au grăbit unii din PNL şi PSD să arunce public cu mesaje false că au câştigat”, susţine Clotilde Armand.

Ea a vorbit despre unele secții de votare „cu probleme” indicând și „probleme cu urna mobilă”.

Ne lipsesc foarte multe voturi în secţiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure. De asemenea au mai fost probleme cu urna mobilă. Aşteptăm numărătoarea şi datelele oficiale. Noi am mai păţit aşa ceva în 2016. Ştie şi Ciolacu cum ne-au furat atunci”, afirmă primarul Sectorului 1.

George Tuţă, candidatul PSD - PNL, a obținut 36,49% din voturi, conform datelor Autorității Electorale Permanente, iar Clotilde Armand 35,73%.

Luptă strânsă și la Sectorul 2

Luptă strânsă este și la Sectorul 2, unde diferența de voturi dintre candidați este foarte mică. Rareș Hopincă a obținut 43,25%, iar Radu Mihaiu 42,69%

În schimb la sectoarele 3, 4, 5, 6 situația este limpede. Robert Negoiță și-a recâștigat Primăria Sectorului 3, Daniel Băluță cea din Sectorul 4, Vlad Popescu Piedone este fiul lui Cristian Popescu Piedone și este noul primar în Sectorul 5 al Capitalei, iar Ciprian Ciucu a obținut al doilea mandat de primar al Sectorului 6 cu un scor zdrobitor de 72,88%, cel mai mare din București.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net