Nu ratați! Duminică stați cu bonurile fiscale în față

14 octombrie 2016
article img
Andreea și-a pregătit deja teancul de bonuri

Peste două zile are loc o nouă extragere a Loteriei bonurilor fiscale. Mai exact duminică, atunci când Ministerul de Finanțe pune la bătaie premii în bani în valore de un milion de lei.

Extragerea va fi organizată în studioul TV al Loteriei Române, și va fi difuzată de TVR, începând cu ora 19.30.

Atunci, e timpul să vă așezați confortabil în fotoliu cu toate bonurile fiscal emise între 1 și 30 septembrie 2016. Doar acestea vor fi luate în considerare.

Extragerea va avea două etape: va fi extrasă bila pentru determinarea zilei bonurilor câștigătoare, cu numere de la 1 la 30, după care vor fi extrase trei bile pentru determinarea valorii bonurilor câștigătoare.

Se pune la bătaie un milion de lei

Fondul de premiere este de un milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă are înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii precum și numărul de ordine).

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câștigătoare în prima etapă de selecție, va elibera o copie a acestora cu mențiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare.

Doar 100 de câștigători se premiază

Pentru asigurarea transparenței, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile Ministerului de Finanțe și ANAF.

În situația în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul este împărțit persoanelor care le-au depus.

Dacă în urma centralizării se constată depășirea numărului maxim de 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere.