Numărul copiilor cu toxiinfecţii din cauza programului „Lapte şi Corn“ a ajuns la 30
După ce, iniţial, a apărut ştirea că 12 copii de grădiniţă şi şcoală din judeţul Prahova au făcut toxiinfecţii alimentare după ce au consumat produsele din programul „Laptele şi Cornul“, Direcţia de Sănătate Publică a dezvăluit că numărul minorilor care s-au prezentat la spital a ajuns la 30.
În seara zilei de 28 martie, în jurul orei 18.00, Serviciul de Ambulanţă Prahova a notificat Direcţia de Sănătate Publică Prahova cu privire la apariţia unor cazuri de intoxicaţii alimentare, la trei copii. După ora 18.00, numărul copiilor care se prezentau la camera de gardă cu semne ale unor toxiinfecţii a început să crească alarmant.
Acesta a ajuns, potrivit unui comunicat oficial emis de DSP Prahova, la 30. Simptomele prezentate au fost greţuri, vărsături şi dureri abdominale. Direcţia de Sănătate Publică a luat probe de la mai multe produse de panificaţie şi lactate distribuite prin programul guvernamental în şcoli, dar şi de la unicul distribuitor de lapte din judeţ.