Un oraș extrem de popular din Italia va avea din această vară propriul aeroport. Aici vin 5 milioane de turiști anual

Ultima actualizare:

Este unul dintre cele mai vizitate orașe din Italia și este o poartă spre mirifica Coastă Amalfitană. Turiștii care ajung în acest oraș au la dispoziție aeroportul din Napoli, apoi drumul se continuă cu mijloace de transport terestre, ceea ce face călătoria destul de dificilă. Din această vară, orașul va avea propriul aeroport.

Când se va deschide aeroprotul din Salerno

Peisaj cu oraşul Atrani pe celebra coastă amalfi Italia FOTO Shutterstock

Din această vară, se va putea ateriza direct în Salerno. Aeroportul vechi care a stat închis 8 ani, a fost renovat, iar din luna iulie mai multe companii aeriene vor opera zboruri din și spre Salerno.

Aeroportul Salerno Costa d’Amalfi a fost renovat și se va deschide ca aeroport comercial, cu zboruri începând din iulie 2024, transmite Euronews.com.

Satele pictate în culori vii și stâncile terasate cu plantații de lămâi de pe Coasta Amalfi atrag aproximativ cinci milioane de turiști pe an.

Dar, în timp ce coasta este de vis, călătoria până acolo nu este. Cel mai simplu mod de a ajunge în orașe precum Amalfi și Positano este să zburați pe aeroportul din Napoli și apoi să luați o combinație de trenuri și autobuze care necesită mult timp pentru a ajunge la destinația finală.

Călătorii vor fi bucuroși să afle că anul acesta va fi mai ușor să ajungă în această regiune, deoarece un aeroport mai apropiat va începe să efectueze zboruri internaționale.

Cum să ajungeți pe Coasta Amalfi în 2024

Aeroportul Salerno Costa d’Amalfi este situat la 45 de kilometri sud-est de orașul Amalfi. De asemenea, se află la 21 de kilometri de Salerno, care este folosit în prezent ca un alt punct de intrare pe coastă, unde vizitatorii sosesc cu trenul și se schimbă în autobuze locale.

Aerodromul a fost construit în 1926 și a servit de-a lungul anilor ca aeroport militar, școală de zbor, centru de pompieri și aeroport privat.

În 2007, au fost făcute modificări pentru a deschide aeroportul pentru zborurile comerciale, dar în 2016 a fost închis complet.

Acum, Salerno Costa d’Amalfi se va deschide din nou pentru servicii internaționale din vara acestui an.

Pista a fost extinsă și se lucrează la un nou terminal de pasageri, care va fi finalizat până în 2027.

Compania aeriană spaniolă de buget Volotea va lansa zboruri comerciale de pe Aeroportul Salerno Costa d’Amalfi, începând din 11 iulie.

Compania a anunțat deja patru servicii care leagă litoralul de Cagliari, Verona și Catania în Italia și Nantes în Franța.

Și compania Ryanair va opera zboruri din și spre Salerno.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net