Oamenii străzii din Timișoara, duși până la sfârșitul anului în containerele folosite pentru carantina COVID-19

image
Containerele de carantină de la Timișoara, case pentru oamenii străziifoto: tion.ro

Vești bune pentru oamenii străzii din Timișoara. Parcul de containere pentru carantina COVID, plasat Pădurea Verde, rămâne pe loc și va fi transformat în adăpost pentru ei. 20 de astfel de containere devin, până la sfârșitul anului, case pentru cei fără adăpost. Numai că doar până la 31 decembrie 2020 containerele vor fi folosite în acest scop.

Cele 20 de containere sunt folosite ca spații de carantină de la sfârșitul lunii martie. Primele opt au fost cumpărate în 2018, de Direcția Socială a Primăriei Timișoara, iar celelalte au fost achiziționate în acest an. Inițial, scopul lor era pentru adăpostirea oamenilor străzii, scrie tion.ro. Fiecare container este dotat cu toaletă, duș și chiuvetă, fiind racordat la utilități.

Scopul iniţiativei este, conform proiectului de hotărâre de consiliu local, „Degrevarea celor 2 spitale de persoanele fără adăpost; Dispariţia persoanelor fără adăpost din stradă – diminuarea riscului de infectarea a acestora cu COVID19 şi răspândire a bolii la persoaneledin comunitate. Persoanele fără adăpost fiind testate şi cazate în cele 20 de containere sociale, astfel nu se vor consuma un număr mare de teste pentru aceeaşi persoană care dacă ar fi în stradă ar ajunge de nenumărate ori la Serviciul triaj a celor 2 spitale”, conform debanat.ro.

Condiții full-service

Oamenii străzii ar avea parte aici de găzduire full-service: cazare, igienizare și echipare, trei mese pe zi, pază, servicii medicale (zilnic la sediul adăpostului se va prezenta un cadru medical pentru a verifica dacă sunt persoane care prezinta probleme de sănătate). Orarul centrului unde sunt cele 20 de containere ar fi non-stop.

Potrivit referatului care însoțește acest proiect de hotărâre, măsura este necesară „ținând cont de priorităţile de siguranţă a cetăţenilor, având în vedere faptul că migraţia persoanelor fără adăpost în comunitate duce la periclitarea siguranţei medicale a cetăţenilor, aceştia fiind vectori importanţi de transmitere a infectării cu COVID 19”, mai arată tion.ro.

Containerele ar urma să fie folosite în acest scop până la 31 decembrie 2020. Un singur container costă peste 20.000 de lei bucata. Cei care au stat acolo în carantină au reclamat că au avut parte de condiţii proaste.

Citește și: 

Aici vor fi salvaţi bolnavii de COVID-19!

Radu Mirică s-a sinucis
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
juriul Te cunosc de undeva! jpg
rafael nadal si sotia sa
mihai bendeac stela popescu si arsinel
mormant arsinel sursa captura youtube jpg
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
Alexandru Arsinel Arhiva Adevarul (6) JPG
enel x statii incarcare masini electrice
sapunaru suparat jpg
image
image
image
image
uragan Ian   foto colaj captura jpg
Vladimir Putin Foto Sergei BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
calendar ortodox 2021 30 septembrie sfantul ierarh grigorie luminatorul armeniei celei mari jpeg
mormant arsinel sursa captura youtube jpg
sorin cimpeanu campeanu