Oprescu, la lopată! A plantat copaci în curtea Universităţii Politehnica

image
Sorin Oprescu a vrut s─â fie un exemplu pentru tinerii studen┼úi de la Politehnic─â, plant├ónd c├ó┼úiva arbu┼čti

Edilul general al Capitalei a trecut la munca de jos. Pentru cre┼čterea calit─â┼úii aerului din Capital─â, Sorin Oprescu i-a convins pe studen┼úi, pe profesori ┼či pe importan┼úi factori de decizie din Ministerul Educa┼úiei ┼či Ministerul Mediului s─â participe la o ampl─â ac┼úiune de plantare de arbori ┼či arbu┼čti.

Peste 250 de studen┼úi voluntari au umplut curtea institu┼úiei cu 1.500 de exemplare de copaci din 17 specii, printre care molizi, pini, platani, mesteceni, tei, frasini ┼či stejari ro┼čii.

"Prin astfel de ac┼úiuni ┼či prin alte proiecte pe care Prim─âria Municipiului Bucure┼čti le dezvolt─â, dorim s─â ne apropiem de cei 26 de metri p─âtra┼úi de spa┼úiu verde pe cap de locuitor, a┼ča cum este prev─âzut ┼či ├«n normele europene. Plant├ónd ace┼čti arbori nu facem altceva dec├ót s─â d─âm via┼ú─â spa┼úiului verde", a spus Oprescu la finalul ac┼úiunii.

Conform "Cadastrului verde al Capitalei", ├«ntocmit anul trecut, Bucure┼čtiul are 1.717.339 de arbori ┼či 4.512 hectare de terenuri ├«nverzite.

Nu mai pu┼úin de 400 de speciali┼čti topografi au muncit la realizarea acestui inventar comandat de Prim─âria general─â, care a costat 9 milioane de lei. Din acest document reiese c─â ora┼čul mai are nevoie de 443 de hectare de parcuri ori gr─âdini publice pentru a se ├«ncadra ├«n limitele europene.

646x404 jpg
wizz air avion jpeg
soferi opriti de politisti jpeg
jennifer lopez ben affleck jpg
Anne Heche FOTO Getty Images
caliu clejani jpg
FotoJet (2) jpg
6 act gheorghe dinca foto  mediafax politia romana jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
6 act gheorghe dinca foto  mediafax politia romana jpeg
fbi donald trump 2 webp
calendar ortodox 2021 13 august sf tihon din zadonsk png
calendar ortodox 2021 12 august sfintii mucenici fotie si anichint png
FotoJet (1) jpg
wizz air avion jpeg