FOTO Acesta este avionul în care a murit Adrian Iovan. Scena tragediei e dezolantă: «Se aud lupii»

Ultima actualizare:
Epava avionului prăbuşit în Munţii Apuseni
Epava avionului prăbuşit în Munţii Apuseni

Locul în care s-a prăbuşit avionul pilotat de Adrian Iovan (55 de ani), ce se îndrepta cu o echipă de medici spre Oradea, arată ca după război. Aparatul de zbor a rămas prins între copaci, în mijlocul Munţilor Apuseni.

Primele imagini cu avionul de tip Britten Norman 2 (BN 2) au fost făcute publice de Marius Pop, de la Off Road Transilvania, care împreună cu alţii membri ai clubului au participat la căutari şi la salvarea victimelor.

Timp de şase ore, Pop şi colegii săi au încercat, alături de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, să ajungă la locul tragediei, prin zăpadă, frig şi sălbăticie.

Marius Pop a povestit ce a găsit în zona respectivă.

"Am mers cu şapte maşini de teren şi am ajuns la un kilometru de locul unde s-a prăbuşit avionul. Localnicii au adus victimele la maşinile noastre, iar noi le-am transportat până la locul unde sunt ambulanţele. Am mers prin pădure pe drumuri forestiere neumblate. Se pot auzi lupii. Zăpada este foarte mare în zonă. Acum am urcat tot echipamentul pentru descarcerarea pilotului Iovan", a spus el, citat stiridecluj.ro.


    Epava avionului prăbuşit în Munţii Apuseni
Epava avionului prăbuşit în Munţii Apuseni

Cum s-a produs accidentul?

Reprezentantul Salvamont Bihor, Mircea Petrescu, a relatat contextul în care s-a produs accidentul aviatic, după cum i-a povestit una dintre victime.

"Avionul începuse să piardă din înălţime pt ca se depusese gheaţă pe aripi. Au coborât sub plafonul de ceaţă şi în momentul în care au ieşit din plafonul de ceaţă au văzut vârful de brad. Nu au mai putut face nimic deoarece avionul s-a izbit de brad şi a căzut în pădure", a spus Petrescu.

Avionul cu opt locuri efectua o cursă specială Oradea - Bucureşti în momentul în care s-a prăbuşit în judeţul Cluj, pe raza localităţii Fântânele. Pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu transportau o echipă medicală care prelevase un ficat necesar unui transplant.

În urma accidentului, Adrian Iovan şi o studentă rezidentă au murit înainte ca echipele de salvare să mai poată face ceva. Copilotul se afla în stare gravă, cu picioarele rupte. Ceilalţi patru pasageri erau, de asemenea, în viaţă, dar epuizaţi după cele şase ore petrecute în frig.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

EXCLUSIV Reacţia Romaniţei Iovan când a aflat de accidentul aviatic al fostului soţ

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net