FOTO Acesta este avionul ├«n care a murit Adrian Iovan. Scena tragediei e dezolant─â: ┬źSe aud lupii┬╗

21 ianuarie 2014
CLIIMA20140121 0021 1 jpeg
Epava avionului pr─âbu┼čit ├«n Mun┼úii Apuseni

Locul ├«n care s-a pr─âbu┼čit avionul pilotat de Adrian Iovan (55 de ani), ce se ├«ndrepta cu o echip─â de medici spre Oradea, arat─â ca dup─â r─âzboi. Aparatul de zbor a r─âmas prins ├«ntre copaci, ├«n mijlocul Mun┼úilor Apuseni.

Primele imagini cu avionul de tip Britten Norman 2 (BN 2) au fost f─âcute publice de Marius Pop, de la Off Road Transilvania, care ├«mpreun─â cu al┼úii membri ai clubului au participat la c─âutari ┼či la salvarea victimelor.

Timp de ┼čase ore, Pop ┼či colegii s─âi au ├«ncercat, al─âturi de personalul Inspectoratului pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â, s─â ajung─â la locul tragediei, prin z─âpad─â, frig ┼či s─âlb─âticie.

image

Marius Pop a povestit ce a găsit în zona respectivă.

"Am mers cu ┼čapte ma┼čini de teren ┼či am ajuns la un kilometru de locul unde s-a pr─âbu┼čit avionul. Localnicii au adus victimele la ma┼činile noastre, iar noi le-am transportat p├ón─â la locul unde sunt ambulan┼úele. Am mers prin p─âdure pe drumuri forestiere neumblate. Se pot auzi lupii. Z─âpada este foarte mare ├«n zon─â. Acum am urcat tot echipamentul pentru descarcerarea pilotului Iovan", a spus el, citat stiridecluj.ro.

simeon stalpnicul png
Epava avionului pr─âbu┼čit ├«n Mun┼úii Apuseni

Cum s-a produs accidentul?

Reprezentantul Salvamont Bihor, Mircea Petrescu, a relatat contextul în care s-a produs accidentul aviatic, după cum i-a povestit una dintre victime.

"Avionul ├«ncepuse s─â piard─â din ├«n─âl┼úime pt ca se depusese ghea┼ú─â pe aripi. Au cobor├ót sub plafonul de cea┼ú─â ┼či ├«n momentul ├«n care au ie┼čit din plafonul de cea┼ú─â au v─âzut v├órful de brad. Nu au mai putut face nimic deoarece avionul s-a izbit de brad ┼či a c─âzut ├«n p─âdure", a spus Petrescu.

Avionul cu opt locuri efectua o curs─â special─â Oradea - Bucure┼čti ├«n momentul ├«n care s-a pr─âbu┼čit ├«n jude┼úul Cluj, pe raza localit─â┼úii F├ónt├ónele. Pilotul Adrian Iovan ┼či copilotul R─âzvan Petrescu transportau o echip─â medical─â care prelevase un ficat necesar unui transplant.

├Än urma accidentului, Adrian Iovan ┼či o student─â rezident─â au murit ├«nainte ca echipele de salvare s─â mai poat─â face ceva. Copilotul se afla ├«n stare grav─â, cu picioarele rupte. Ceilal┼úi patru pasageri erau, de asemenea, ├«n via┼ú─â, dar epuiza┼úi dup─â cele ┼čase ore petrecute ├«n frig.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

EXCLUSIV Reacţia Romaniţei Iovan când a aflat de accidentul aviatic al fostului soţ

cristina siscanu 1 jpeg
oana zavoranu jpg
image
andreea si cabral
femeie care numara bani jpeg
maria dragomiroiu
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola
oliver stone foto reuters
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg