Te rogi la icoana asta şi te vindeci de cancer!

Ultima actualizare:

    Fotografii: Dorin Constanda
Fotografii: Dorin Constanda

Cine se roagă la ea cu credinţă, poate avea parte de o minune. Preoţii spun că din ochii Fecioarei curge mir şi că mulţi oameni care au atins-o s-au vindecat de cancer sau au scăpat de farmece. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, din Iaşi, a ajuns ieri la Bucureşti.

Povestea ei o face în acelaşi timp căutată şi respectată. A supravieţuit în schitul închis de comunişti timp de 32 de ani, iar la incendiul din 2005 a fost printre puţinele lucruri care au rezistat.

Zeci de chilii au ars atunci ca o torţă, teancuri de cărţi şi obiecte bisericeşti s-au făcut scrum, iar un călugăr a murit în chinuri groaznice. Ea a rămas intactă.

Sute de enoriaşi au aşteptat ore în şir pentru a se ruga la icoană

Fotografii: Dorin Constanda
Fotografii: Dorin Constanda

Tabloul sfânt o înfăţişează pe Fecioara cu Pruncul în braţe şi se spune că are puteri miraculoase. "Icoana este făcătoare de minuni. Vindecă de boli grave, şterge durerile sufleteşti şi tămăduieşte răni sau beteşuguri. Totul este însă să crezi!", povesteşte preotul Ion Popescu, cel care s-a ocupat de aducerea icoanei la Bucureşti. Înainte de a fi adusă la Biserica Icoanei unde va rămâne până duminică, 9 martie, a fost plimbată pentru câteva ore pe la alte trei aşezăminte ecleziastice din sectorul 2 pentru a fi văzută de cât mai mulţi enoriaşi.

"Am venit să mă rog la icoană pentru sănătatea mea şi a familiei mele", povesteşte Aurica, în timp ce aşteaptă să-i vină rândul să se roage la icoana făcătoare de minuni. A aşteptat de dimineaţă să ajungă icoana la biserica Icoanei dar nu regretă. "Aş sta oricât pentru a atinge icoana, deoarece credinţa ţine loc de foame şi de sete".

"Tabloul sfânt" va fi purtat astăzi şi mâine în jurul parcului Grădina Icoanei de un alai format din sute de preoţi şi enoriaşi cu ocazia sărbătoririi Duminicii Orodoxiei. La pelerinaj vor participa reprezentanţii tuturor celor 44 de parohii din sectorul 2 al Capitalei care vor organiza slujbe grandioase în aer liber.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net