Panică şi fum, o zi «obişnuită» la metrou

Ultima actualizare:

    Foto: Click!
Foto: Click!

”Lăsaţi, voi ce intraţi aici, orice speranţă!”. Aşa ar trebui să scrie în trenurile de metrou, care devin pe zi ce trece adevărate capcane pe roţi. Pentru a doua oară în 48 de ore, joi, în subteran a fost alarmă de incendiu. Motivul? O ”bagatelă”: o garnitură a luat foc între staţiile Timpuri Noi şi Piaţa Unirii, pe Magistrala I.

Ora 6.50. Adrian este fericit pentru că în sfârşit ajunge la timp la serviciu. Se gândeşte cum ”o să le cadă” faţa la colegi când o să descopere ce devreme a venit. Deodată îşi dilată nările, nu îi vine să creadă: miroase a ars, un fum dens iese dintre vagoane şi în câteva clipe cuprinde totul. ”Am crezut că înnebunesc! Am simţit pentru prima oară în viaţă ce înseamnă adevărata panică”, povesteşte el, pe peronul de la Piaţa Unirii, oricui vrea să îl asculte.

”La un tren care se deplasa dinspre Timpuri Noi spre Piaţa Unirii au luat foc cablurile dintre primele două vagoane. Garnitura a fost retrasă din circulaţie, iar călătorii - debarcaţi în siguranţă în staţia Unirii I”, au explicat mai târziu mai-marii Metrorex. Fumul a învăluit preţ de câteva secunde staţiile Unirii şi Timpuri Noi, dar s-a risipit repede după retragerea garniturii defecte. Călătorii au fost preluaţi de un tren special introdus în circulaţie. Pentru a-i face loc, toate trenurile pe Magistrala I, care veneau spre Piaţa Unirii I, au staţionat în staţii timp de trei minute.


    Foto: Click!
Foto: Click!

Marţi au fost evacuate două staţii


    Foto: Click!
Foto: Click!

În urmă cu trei zile, un alt incendiu a izbucnit între staţiile de metrou Victoriei şi Aviatorilor, după ce au luat foc doi metri de cablu care izolează şina de metrou. În urma incidentului, mult mai serios decât cel de ieri, călătorii au fost evacuaţi, zeci de pompieri şi salvatori au intrat cu echipamente speciale în tunelul cu probleme, iar traficul graniturilor a fost blocat câteva ore, ca apoi să fie reluat cu restricţii.

«Îmi e teamă să mai circul prin subteran»


    Foto: Click!
Foto: Click!
  • Cristian Olteanu, 37 de ani, operator: “Vin cu metroul dintr-o parte în alta a orașului și chiar mă gândesc să nu se mai întâmple vreo nenorocire. La câte s-au întâmplat în ultima vreme nu ai cum să nu-ţi faci griji”.
  • Mihaela Dima, 35 de ani, economist: ”Am încredere în cei de la Metrorex și nu mi-e teamă că mi s-ar putea întâmpla ceva. Sunt cazuri izolate, însă Doamne fereşte să fii acolo când se întâmplă ceva”.
  • Burdui Lucian, 57 de ani,lăcătuș: ”Nu mă simt în siguranță cu metroul, d-aia nici nu mai circul cu el de foarte mult timp. Dacă s-ar întâmpla ceva, acolo sub pământ arzi ca şobolanul”.
  • Mariana Costache, 15 ani, elevă: ”De când cu incendiile astea, îmi e puțin frică să merg cu metroul. Mai ales că-l folosesc zilnic. Merg la şcoală de la Păcii până la Piaţa Unirii zi de zi”.
  • Tatiana Ene, 42 de ani, contabilă: “Autoritățile să facă bine să investească bani în rețeaua de meterou. E veche de când lumea. Nu e normal să avem ziua și incendiul. Dacă nu era canicula și traficul infernal, o luam cu RATB”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net