Pe ce dată urmează să fie plătite pensiile majorate. Unii dintre seniori vor primi banii mai devreme

Astăzi începe distribuirea pensiilor majorate, iar peste 2 milioane de români vor primi sume mai mari. Guvernul a confirmat că are fondurile necesare pentru a acoperi aceste creșteri.

Unii români vor lua pensia mai devreme / foto: arhiva
Unii români vor lua pensia mai devreme / foto: arhiva

De la 1 ianuarie 2024, veniturile pensionarilor au înregistrat o creștere medie de aproape 14%. Plata pensiilor majorate începe astăzi.

Data plăților pe card rămâne aceeași

Cei care primesc pensiile prin intermediul cardului vor avea de așteptat încă o săptămână pentru a beneficia de majorare. Plățile pe carduri se vor efectua în săptămâna următoare, între 11 și 12 ianuarie.

Veniturile seniorilor au înregistrat o creștere de 13,8%. Aceasta a condus la o majorare a punctului de pensie cu aproximativ 250 de lei, iar pensia minimă a crescut cu aproximativ 150 de lei.

Poșta Română va livra pensiile în numerar pentru 2,4 milioane de pensionari, în timp ce 2,5 milioane vor primi sumele pe card.

Pentru cei care primesc pensiile în cont bancar, Poșta Română va distribui taloanele de pensie, reprezentând confirmarea sumelor primite în cont.

Întrebați despre majorarea pensiei minime cu 150 de lei, mai mulți români au exprimat că această sumă nu li se pare semnificativă și că ceea ce primesc acum este erodat de creșterile prețurilor din noul an.

Anunțul oficial al lui Marcel Ciolacu despre pensiile din ianuarie

În cadrul ședinței de Guvern de joi, Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul că, începând de vineri, se va proceda la plata pensiilor majorate cu 13,8%.

„Deși ne aflăm într-un an electoral semnificativ, doresc să evităm promisiunile pe care nu le putem onora. Prioritatea noastră trebuie să fie România și cetățenii săi în toate deciziile pe care le luăm.

Primul nostru angajament din acest an este îndreptat către pensionari. De mâine se va demara procesul de plată a pensiilor cu o majorare de 13,8%. De asemenea, pentru pensionarii care primesc pensia prin card, aceste plăți se vor efectua în zilele următoare”, a declarat premierul Ciolacu.

El a menționat că aceasta este prima creștere a pensiilor din acest an și că, începând cu luna septembrie, va avea loc o recalculare care va aduce justiție pentru milioane de pensionari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net