Peste 5.000 de pelerini la mormântul lui Arsenie Boca. S-au împlinit 32 de ani de la moartea călugărului

Ultima actualizare:

    Curtea Mănăstirii Prislop  a fost plină de credincioși  Foto: adevarul.ro
Curtea Mănăstirii Prislop a fost plină de credincioși Foto: adevarul.ro

Mormântul lui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop (Hunedoara), a fost luat cu asalt de pelerini, duminică, la împlinirea a 32 de ani de la moartea călugărului. Nu mai puțin de 5.000 de oameni din toate colțurile țării au ținut să fie prezenți, scrie adevarul.ro.

De la primele ore ale dimineţii, traficul rutier pe ultimii kilometri ai drumului spre mănăstire a fost aproape paralizat. Pelerinii au fost nevoiţi să-şi lase maşinile pe marginea şoselei, chiar şi la peste trei kilometri de schit. Mai multe echipaje rutiere au fost mobilizate pe traseu, pentru a le explica oamenilor că nu mai pot înainta decât pe jos.„Am 75 de ani. Cum o să pot merge pe jos, peste dealuri, atâta drum?”, s-a plâns unul dintre vârstnicii opriţi de agenți în Silvașu de Sus, satul învecinat. La intrarea în curtea Mănăstirii Prislop, oamenii au fost întâmpinaţi de câteva panouri în care erau avertizaţi să poarte mască de protecţie, dar pelerinii n-au prea respectat regula. „Am stat o oră la coadă, pentru a mă ruga câteva secunde la mormântul părintelui nostru, dar a meritat. Vremea a fost însorită, iar timpul a trecut uşor”, a spus o femeie venită din Alba.

Cine a fost Arsenie Boca

Arsenie Boca (1910-1989) a fost preot, teolog şi pictor de biserici. Duhovnicul a fost arestat de comuniști și a pătimit la închisorile Jilava, Timişoara şi Oradea. Părintele a murit la Sinaia și, potrivit dorinţei sale, a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop. 

image
image
image
image
image
image
storm 4651306 1280 jpg
1 iunie la MAI jpg 1 jpg
muntele everest gunoaie jpg
sokoke pisica png
bugatti residences0profimedia jpg
3 Wednesday Addams   Official Teaser   Netflix 1 41 screenshotJPG jpg