Politicianul - criminal rămâne după gratii. Și-a înjunghiat mortal iubita în Irlanda

Ultima actualizare:

A înjunghiat mortal o femeie şi solicită să fie eliberat condiţionat! Un fost politician PDL, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, s-a săturat să stea după gratii. În 2010, Marian Mihalache şi-a ucis iubita în Irlanda şi a fost condamnat iniţial la închisoare pe viaţă, scrie adevarul.ro.

Tânăra asistentă  Loredana Pricăjan  a fost omorâtă de  Marian Mihalache
Tânăra asistentă Loredana Pricăjan a fost omorâtă de Marian Mihalache

Marian Mihalache, fost vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal (PDL) Hunedoara, a îngrozit Irlanda în urmă cu 13 ani. El i-a tăiat gâtul Loredanei Pricăjan, iubita sa, într-o cameră de motel din Dublin, apoi a încercat să se sinucidă. Magistraţii irlandezi l-au condamnat la închisoare pe viaţă, dar pedeapsa i-a fost comutată în România la 25 de ani după gratii. Fost politician şi fost şef al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Hunedoara, Mihalache se află în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud. Bărbatul are în prezent 61 de ani şi ar îndeplini condiţia privind fracţia de pedeapsă executată.

«Nu a dat dovezi de îndreptare»

Judecătoria Aiud a respins însă recent cererea de eliberare condiţionată. „Instanţa constată că deţinutul se află la a doua analiză din perspectiva liberării condiţionate şi că este încarcerat din data de 28.01.2010, pentru comiterea unei infracţiuni de omor calificat. De asemenea, instanţa constată că acesta a comis 27 de abateri disciplinare. Mai departe, instanţa reţine că persoana condamnată a refuzat participarea la mai multe programe educative. Luând în considerare natura infracţiunii săvârşite, comportamentul manifestat în perioada detenţiei, total incompatibil cu normele carcerale, perioada rămasă de executat, precum şi riscurile evidenţiate de către evaluarea psihologică, instanţa constată că petentul nu a dat dovezi temeinice de îndreptare şi nu a demonstrat că, la acest moment, liberarea condiţionată reprezintă o măsură care să contribuie la reintegrarea sa socială”, au decis magistraţii pe 26 aprilie 2023. Instanţa a mai stabilit că o nouă cerere poate fi formulată doar după data de 24 aprilie 2024. 

Înainte de judecata dosarului, criminalul a provocat un scandal în sală. Acesta folosea cuvântul „orificiu”, în momentul în care dorea să formuleze o cerere. La ieşirea din sală, Mihalache l-a ofensat pe preşedintele completului: „V-aţi născut judecător înainte de a vă naşte, probabil!”. Magistratul a hotărât să-i aplice deţinutului o amendă judiciară de 3.000 lei.

Crima de la Dublin a fost subiectul unui documentar

În 2009, după 13 ani în care Marian Mihalache îi fusese amant, Loredana Pricăjan, care lucra ca asistentă în capitala Irlandei, a decis să renunţe la relaţie. Bărbatul divorţase de a doua soţie, în speranţa că o va convinge pe tânără să se întoarcă la el. Orbit de furie, politicianul a ucis-o pe 27 ianuarie 2010, în camera unui motel din Dublin. În zori, portarul a intrat şi l-a găsit pe Marian întins pe podea, în stare de inconştienţă, după ce încercase să se sinucidă. Portarul a descoperit-o pe Loredana zăcând fără suflare, doar în lenjerie intimă. În preajma cadavrului se aflau două cuţite. Gâtul femeii era tăiat adânc, ceea ce îi provocase şi o hemoragie masivă, şi ruperea coloanei vertebrale. Asasinatul a oripilat opinia publică din Irlanda şi a fost subiectul unui documentar despre bărbaţi geloşi care recurg la crime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net