Povestea dramatic─â a lui Clotilde Armand. A supravie╚Ťuit unei dureri care ar ├«ngenunchea orice mam─â

30 septembrie 2020
image
Clotilde Armand a declarat de multe ori că este îndrăgostită de România

Clotilde Armand a c├ó╚Ötigat Prim─âria sectorului 1 din Bucure╚Öti la o diferen╚Ť─â de aproximativ 1000 de voturi ├«n fa╚Ťa social-democratului Dan Tudorache. Fran╚Ťuzoaica a purtat o b─ât─âlie acerb─â ╚Öi a c├ó╚Ötigat o victorie dramatic─â, dup─â o lupt─â pe care a dus-o ╚Öi acum patru ani c├ónd a pierdut ÔÇ×la musta╚Ť─âÔÇŁ. Clotilde este ├«ns─â o femeie extrem de puternic─â ╚Öi curajoas─â. Asta poate ╚Öi din cauza vie╚Ťii deloc u╚Öoare pe care a tr─âit-o ca mam─â, c─âci aceast─â femeie a suferit pierderi enorme ╚Öi Dumnezeu ╚Ötie cum de-a reu╚Öit s─â-╚Öi g─âseasc─â puterea, curajul ╚Öi echilibrul de a-╚Öi mai continua via╚Ťa.

Cine este Clotilde Armand, primarul sectorului 1 din București

Clotilde Marie Brigitte Armand s-a n─âscut la 28 iunie 1973, ├«n localitatea Pointe-a-Pitre din Fran╚Ťa, unde tat─âl ei ├«╚Öi ├«ndeplinea serviciul militar alternativ ca profesor de matematic─â. Familia ei este originar─â din ora╚Öul francez Vichy, unde tr─âiesc ├«n prezent p─ârin╚Ťii ei. 

De profesie este inginer 

Clotilde Armand a ├«nv─â╚Ťat la ╚Öcoala Notre-Dame din Cusset, apoi la cea din Vichy, iar examenul de bacalaureat l-a sus╚Ťinut la Clermont-Ferrand. A studiat ├«n 1993-1996 la ├ëcole Centrale de Paris, ob╚Ťin├ónd diploma de inginer. ├Än perioada 1995-1997, a urmat studii postuniversitare la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Cambridge, Massachusetts (SUA), unde a ob╚Ťinut un dublu titlu de Master of Science ├«n specialit─â╚Ťile ÔÇ×Ocean EngineeringÔÇŁ ╚Öi ÔÇ×Technology and PolicyÔÇŁ, av├ónd ╚Öi func╚Ťia de asistent la cursul ÔÇ×Engineering Systems AnalysisÔÇŁ. Aici l-a ├«nt├ólnit pe viitorul ei so╚Ť, Sergiu Moroianu, matematician rom├ón, cercet─âtor la Institutul de Matematic─â ÔÇ×Simion StoilowÔÇŁ  al Academiei Rom├óne, ├«n acel timp doctorand ├«n matematic─â la MIT ╚Öi coleg bun cu Nicu╚Öor Dan. Ea s-a c─âs─âtorit cu Sergiu Moroianu ├«n 1997 iar cei doi au ├«mpreun─â patru copii:o fat─â ╚Öi trei b─âie╚Ťi. Clotilde l-a urmat pe Sergiu ├«n Rom├ónia ├«n 1999, iar ├«n 2015 a ob╚Ťinut cet─â╚Ťenie rom├ón─â. Primarul sectorului 1 al capitalei a lucrat de-a lungul timpului ├«n managementul unor mari companii private printre care KPMG Rom├ónia, Airbus, Distrigaz Sud, Engie, Egis Rom├ónia, la Boston, Hamburg, Toulouse, Paris ╚Öi Bucure╚Öti.

clotilde armand 0 jpeg
Clotilde Armand a mai candidat la Primăria sectorului 1 și în 2016

În 2016. Clotilde Armand a pierdut alegerile locale în urma unor fraude 

├Än 2015, Clotilde Armand a devenit unul dintre fondatorii partidului Uniunea Salva╚Ťi Bucure╚Ötiul. Ea a candidat la func╚Ťia de primar al sectorului 1 din partea USB ├«n alegerile locale din 5 iunie 2016 ╚Öi a devenit cunoscut─â pe plan na╚Ťional odat─â cu controversa privind rezultatul alegerilor. Exit-poll-urile de acum patru ani au dat-o c├ó╚Ötig─âtoare, ├«ns─â clasamentul s-a inversat ├«n timpul nop╚Ťii.. ├Än final s-a fran╚Ťuzoaica s-a clasat oficial pe locul 2, cu 21.504 voturi, reprezent├ónd 28,7% din op╚Ťiuni, pierz├ónd ├«n fata reprezentantului PSD, Dan Tudorache, care a ob╚Ťinut 23.220 voturi. Nicu╚Öor Dan, pre╚Öedintele USB, ╚Öi Clotilde Armand au cerut renum─ârarea voturilor ├«n unele sec╚Ťii de votare,deoarece ├«n sec╚Ťiile unde USB nu a avut observatori scorul candidatului PSD era mult superior celui ob╚Ťinut ├«n sec╚Ťiile ├«n care Uniunea Salva╚Ťi Bucure╚Ötiul a avut observatori. Dup─â respingerea contesta╚Ťiei de c─âtre Biroul Electoral de Sector, la 9 iunie 2016 a fost depus─â o nou─â contesta╚Ťie cu cerere de interven╚Ťie ╚Öi excep╚Ťie de neconstitu╚Ťionalitate. Contesta╚Ťia a ajuns la Curtea Constitu╚Ťional─â a Rom├óniei, dar a fost din nou respins─â ├«n 6 iunie 2017.

├Än cartea "Spovedania lui Rizea" publicat─â ├«n 2020, fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat pentru trafic de influen╚Ť─â ╚Öi sp─âlare de bani, afirma ca Clotilde Armand c├ó╚Ötigase de fapt alegerile din 2016 dar votul a fost fraudat: "Poate unii ├«╚Öi mai amintesc c─â la sectorul 1 rezultatul s-a decis ├«n diminea╚Ťa zilei urm─âtoare la o diferen╚Ť─â foarte foarte mica iar ,,connaisseuriiÔÇŁ ╚Ötiu ce spun... Acolo de fapt c├ó╚Ötigase Clotilde Armand de la USR ... ÔÇŁ, scrie Rizea ├«n cartea sa, potrivit Wikipedia. Dup─â alegerile locale din 2016, USB a devenit Uniunea Salva╚Ťi Rom├ónia (USR), un partid na╚Ťional av├óndu-i ca personalit─â╚Ťi principale pe Nicusor Dan ╚Öi pe "celebra fran╚Ťuzoaic─â a Uniunii Salva╚Ťi Bucure╚ÖtiulÔÇŁ, Clotilde Armand. La alegerile parlamentare din 2016, USR a intrat ├«n Parlament, av├ónd 43 de parlamentari alesi. Armand nu a candidat, r─âm├ón├ónd consilier local la Sectorul 1 Bucure╚Öti ╚Öi ├«n acela╚Öi timp director general al Egis Rom├ónia. A fost vice-pre╚Öedinte al USR p├ón─â ├«n 2017.

I-a murit bebelușul în somn, Se numea Ondine și avea doar 4 luni

Clotilde Armand ╚Öi Sergiu Moroianu au acum patru copii, un b─âiat ╚Öi trei fete, dar familia a trecut printr-o dubl─â tragedie care le-a marcat pentru totdeauna via╚Ťa. "Cand s-a n─âscut Ondine, am ├«n╚Ťeles ca to╚Ťi bebelu╚Öii mei vor sem─âna ├«ntre ei. Numai prin felul ├«n care ├«i ├«nf─â╚Öam ca bebelu╚Öi ├«i vom recunoa╚Öte mai t├órziu ├«n poze. C├ónd a venit vara, am plecat la p─ârin╚Ťii mei s─â o botez─âm pe Ondine. Eram to╚Ťi ferici╚Ťi, am m├óncat drajeurile tradi╚Ťionale, cum este obiceiul la botezuri ├«n Fran╚Ťa. O s─âpt─âm├ón─â mai t├órziu, Ondine nu s-a mai trezit din somn. Se apropia de patru luni. Medicii au f─âcut o autopsie complet─â ╚Öi concluzia a fost c─â a murit de sindromul mor╚Ťii subite a sugarului. A fost primul nostru ╚Öoc puternic din via╚Ť─â. Nici nu ╚Ötiam c─â se poate ├«nt├ómpla acest lucruÔÇŁ, a scris Clotilde Armand ├«n cartea autobiografic─â "Am ales Rom├ónia".

image
Clotilde ╚Öi so╚Ťul s─âu Sergiu au tr─âit ╚Öi au supravie╚Ťuit unei tragedii care ar fi ├«ngenunchiat orice p─ârinte

├Än aceea╚Öi carte, primarul sectorului 1 al Bucure╚Ötiului face dezv─âluiri ╚Öi mai tragice. ÔÇ×Eram ╚Öi ├«nainte obseda╚Ťi de siguran╚Ťa copiilor no╚Ötri, pentru c─â referin╚Ťele noastre proveneau din Statele Unite. De exemplu, nu acceptam s─â ne urc─âm ├«ntr-o ma╚Öin─â dac─â nu erau scaune de copii sau chiar scaune speciale pentru copii mai mari. D─âdeam lec╚Ťii tuturor pe tema aceasta. ╚śi totu╚Öi... tocmai pe noi ne-a lovit soarta! Pentru urm─âtorii copii, am fost mai mult decat obseda╚Ťi de siguran╚Ť─â, siguran╚Ťa a fost centrul vie╚Ťii noastre", a mai scris Clotilde.

Clotilde Armand a mai pierdut un copil. Pe Clara, lovit─â de un motociclist

A doua dram─â prin care a trecut fran╚Ťuzoaica a fost, poate, mai groaznic─â ╚Öi mai descurajant─â ca prima: "Preadolescen╚Ťa era greu de gestionat pentru noi, p─ârin╚Ťii, dorin╚Ťa Clarei de libertate. Voia s─â aib─â opiniile ei ╚Öi s─â se duc─â liber─â oriunde. Magazinul ei favorit la Versailles era o libr─ârie, ├«n care g─âseai ╚Öi c─âr╚Ťi, ╚Öi h├órtie colorat─â, ╚Öi creioane... Clara ├«╚Öi petrecea mult timp acolo s─â-╚Öi aleag─â lecturile... A fost pe 26 septembrie, ├«n jurul orei 18:00. Pe un imens bulevard care ╚Ťine de la castel p├ón─â la ie╚Öirea din ora╚Ö spre Paris. A fost lovit─â de un motociclist care se gr─âbea.

Avea o motocicleta Mitsubishi, cea mai puternic─â de pe pia╚Ťa, a╚Öa mi-a spus politistul. Era singura traversare pe care Clara trebuia s─â o fac─â ├«n fiecare zi. Motociclistul se gr─âbea spre avocatul lui pentru procesul de divor╚Ť. Avea 32 de ani ╚Öi doi copii. A vrut s-o evite pe Clara c├ónd a v─âzut-o ├«n fa╚Ťa lui pe trecerea de pietoni. O spun pentru copiii lui. Vreau s─â ╚Ötie acest lucru. A ├«ncercat. Prea t├órziu. Prea repede. 100 de kilometri pe or─â, la at├ót i-a fost estimat─â viteza. Au murit am├óndoi ├«n fa╚Ťa tuturor elevilor ╚Öi studen╚Ťilor care se g─âseau ├«n jur. La doi pa╚Öi de casa", a scris Clotilde Armand ├«n cartea ap─ârut─â la editura Humanitas, transmite ziare.com.

CITE╚śTE ╚śI: Clotilde Armand a c├ó╚Ötigat Prim─âria Sectorului 1. Are peste 1.000 de voturi ├«n plus fa╚Ť─â de Dan Tudorache

├Äi este cumplit de greu s─â r─âspund─â c├ónd e ├«ntrebat─â despre c├ó╚Ťi copii are

Clotilde Armand a recunoscut c─â una dintre cele mai grele ├«ntreb─âri la care este, uneori, obligat─â s─â r─âspund─â se refer─â la num─ârul de copii pe care ├«i are. "C├ónd sunt ├«ntrebat─â c├ó╚Ťi copii am, fac tot posibilul s─â evit s─â r─âspund. ╚śtiu cum s─â schimb discu╚Ťia pentru ca interlocutorul meu s─â uite ├«ntrebarea lui. Din p─âcate, sunt oameni care revin la ├«ntrebare ╚Öi nu ├«n╚Ťeleg c─â nu vreau s─â r─âspund... Devenind o persoan─â public─â, am fost obligat─â s─â am un r─âspuns la aceast─â ├«ntrebare simpl─â, dar care este at├ót de complicat─â pentru mine. Jurnali╚Ötii nu ├«n╚Ťeleg de ce refuz subtil ori ezit s─â r─âspund la aceast─â ├«ntrebare. C├ónd nu am de ales, dau un r─âspuns care nu-mi face pl─âcere... Nu mai vreau s─â mint, s─â nu spun adev─ârul, adic─â s─â le trec sub t─âcere pe Ondine ╚Öi pe Clara, care sunt feti╚Ťele mele ╚Öi la care ╚Ťin cum ╚Ťin la to╚Ťi copiii mei. ╚śtiu c─â nu mai sunt ├«n momentul acesta, dar cine ar spune ca nu are tat─â, chiar dac─â tat─âl lui a murit?", mai spune Armand ├«n aceea╚Öi carte.

bianca dragusanu
catalin eva maruta jpg
BeFunky collage (10) jpg
anda adam
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
1 pozitie somn jpg jpeg
1 menstruatie jpg jpeg
shutterstock 425022403 copy jpg
raceala covid alergie jpg
volodimir olena zelenski Foto EPA EFE (3) jpg
Giovani Becali jpeg