Primarul urcă pe schele în timpul liber. Cum ajută ridicarea unei noi biserici în sat

Ultima actualizare:

    David Chiriţă lucrează  de zor pe şantierul  lăcaşului de cultFotografii: adevarul.ro
David Chiriţă lucrează de zor pe şantierul lăcaşului de cultFotografii: adevarul.ro

Cu adevărat gospodar! Înainte de a fi ales pentru prima dată primar al comunei Răstoaca (Vrancea), în 2016, David Chiriţă a lucrat în construcţii, inclusiv în străinătate. Sâmbăta, când e liber, edilul îşi suflecă mânecile şi urcă pe schele, ca să ajute la ridicarea unei noi biserici. Cea veche a fost mistuită, astă-vară, de un incendiu.

Jos pălăria în faţa primarului David Chiriţă! La sfârşitul lunii iulie, un incendiu puternic a distrus în totalitate biserica veche, din lemn, din comuna vrânceană Răstoaca. Printre credincioşi a fost supărare mare, fiindcă au fost nevoiţi să renunţe şi la slujbele de duminică, şi la cele prilejuite de sărbătorile religioase. În altă zonă din comună fusese începută, acum zece ani, construcţia unei noi biserici, care părea că nu se mai termină, din motive financiare. Prin urmare, parohia a decis ca toate eforturile şi cheltuielile să fie îndreptate spe noua construcţie, în urma donaţiilor făcute după incendiu. Biserica veche, care a ars, urmează să fie transformată în casă mortuară. În prezent, acolo este amplasat un cort militar, unde se ţin slujbe religioase, scrie adevarul.ro. 


    Edilul aşază cu grijă  fiecare placă
Edilul aşază cu grijă fiecare placă

«Mi-am luat şi concediu ca să ajut»

Situaţia ingrată l-a făcut pe David Chiriţă, aflat la al doilea mandat în fruntea comunei Răstoaca, să dezbrace costumul de primar şi să-şi pună salopeta de constructor. De altfel, este meseria cu care bărbatul a răzbit în viaţă, fiind plecat la lucru, mulţi ani, în străinătate. Astfel că, în nici patru luni, deschiderea bisericii pentru enoriaşi a devenit un obiectiv realizabil, ceea ce părea aproape imposibil înainte.

„Am considerat că vine iarna şi credincioşii nu mai pot sta în cortul acela. Pentru că mă pricep la construcţii, am venit aproape zilnic să dau o mână de ajutor. Am făcut asta benevol. După program, stăteam seara până la ora 21.00. În plus, am folosit fiecare sâmbătă, chiar mi-am luat şi concediu pentru acest scop. Este şi o treabă de suflet aici”, mărturiseşte edilul din Răstoaca. 


    Noua biserică din  Răstoaca e aproape gata
Noua biserică din Răstoaca e aproape gata

În maximum două săptămâni, cele 350 de familii care fac parte din parohie vor putea să se roage în noua biserică, după cum estimează primarul. În prezent, mai trebuie montate centrala termică şi caloriferele, fiind necesară şi branşarea la energia electrică. Ultimul pas va fi reprezentat de montarea policandrelor. Lucrările de pictură şi alte lucrări necesare vor fi continuate anul viitor.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net