Primele suspiciuni de Omicron în România. Trei persoane repatriate din Africa de Sud, confirmate pozitiv cu COVID

aeroport png
Foto: Pixabay

Un juc─âtor al echipei de rugby ╚śtiin╚Ťa Baia Mare, sosit ├«n Rom├ónia din Africa de Sud, a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2, astfel c─â exist─â suspiciuni cu privire la noua variant─â COVID, Omicron. De asemenea, alte dou─â persoane repatriate au fost confirmate ca fiind infectate.

Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii informeaz─â c─â cei 29 de sportivi repatria╚Ťi din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testa╚Ťi ╚Öi li s-au asigurat condi╚Ťiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de c─âtre INSP.

Unul dintre spotivi a fost depistat pozitiv ╚Öi se afl─â ├«n izolare, sub observa╚Ťie medical─â, fiind asimptomatic. Acestuia i s-a recoltat o nou─â prob─â care va fi trimis─â m├óine pentru secven╚Ťiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militar─â ÔÇ×CantacuzinoÔÇŁ Bucure╚Öti.

UPDATE.  Alte dou─â persoane care au fost repatriate cu un avion pe Otopeni au fost confirmate ca fiind infectate. Acestea se afl─â ├«n carantin─â la domiciliu, ├«n jude╚Ťele de provenien╚Ť─â, Vaslui si Bra╚Öov. De asemenea, au fost efectuate anchetele epidemiologice ├«n vederea stabilirii contactilor direc╚Ťi ai acestora.

Purt─âtorul de cuvant al Ministerului S─ân─ât─âtii sus╚Ťine ca mar╚Ťi pe aeroport aceste persoane au fost depistate pozitiv, ├«n timp ce Raed Arafat sus╚Ťine c─â abia miercuri diminea╚Ť─â s-a aflat de aceast─â situa╚Ťie.

Cert este c─â DSP ╚Öi Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii confirm─â ├«nc─â dou─â cazuri de COVID-19 ├«n r├óndul celor care au sosit din Africa de Sud. Cele trei persoane au fost confirmate pozitiv dup─â ce au efectuat testul PCR.

Primele suspiciuni de variantă Omicron în România

ÔÇ×Referitor la persoanele repatraite din Africa de Sud, precizam faptul ca ├«n urma testelor efectuate, 3 persoane ( 2 la aeroportul din Bucure╚Öti ╚Öi 1 la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2. Precizam ca testele au fost efectuate la cele doua aeroporturi( Bucure╚Öti ╚Öi Baia Mare) la momentul ateriz─ârii,persoanele au fost introduse ├«n loca╚Ťiile de carantin─â, iar rezultatele au venit ast─âzi, 1 decembrie 2021. Niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome, dar to╚Ťi trei pacien╚Ťii sunt sub observa╚Ťie medical─â. Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secventiere ╚Öi va vom comunica rezultatele, ├«n privin╚Ťa tulpinilor rezultateÔÇŁ, se arat─â ├«ntr-un comunicat al Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii.

Echipa de rugby CSM ┼×tiin┼úa Baia Mare a fost repatriat─â din Africa de Sud, ├«n cursul nop┼úii de mar┼úi spre miercuri, cu o curs─â special─â TAROM ┼či a intrat ├«n carantin─â, a anun┼úat subprefectul jude┼úului Maramure┼č, Rudolf Stauder.Cele 29 de persoane au aterizat ├«n noaptea de mar┼úi spre miercuri cu o curs─â TAROM pe Aeroportul Interna┼úional Maramure┼č. Ei au fost testa┼úi ┼či s-au recoltat probe RT-PCR ├«n Africa de Sud, Kenya, dar ┼či la sosirea pe aeroport de c─âtre personal medical din cadrul Direc┼úiei de S─ân─âtate Public─â Maramure┼č a precizat Rudolf Stauder.Al╚Ťi 46 de cet─â┼úeni rom├óni ┼či 24 de cet─â┼úeni str─âini repatria┼úi din Africa de Sud au aterizat, mar┼úi dup─â-amiaz─â, cu o aeronav─â a companiei TAROM, la Baza Aerian─â 90. ┼×eful DSU Raed Arafat, aflat la aeroport, a declarat la momentul respectiv c─â toate testele persoanelor aflate la bordul avionului au ie┼čit negative la testul SARS-CoV-2.

valetina pelinel borcea copii jpg
zavoranu bogdan furtuna jpg
oana zavoranu
brooklyn beckham nicola peltz jpg
anamaria ferentz jpeg
ioana si ilie nastase renunta divortjpg jpg
jojo vacanta culinara jpeg
BeFunky collage (38) jpg
image
image
image
image
Elon Musk la inaugurarea fabricii Tesla din Germania FOTO EPA-EFE
criptomonede- bitcoin-ethereum-litecoin-xrp-crypto.jpg
subway alba iulia
ludovic orban jpeg
iphone usb c
image png