Primul caz de înec din această vară pe litoral. Ce se știe despre tragedie

Veste tristă de pe litoral. Deși de abia a început sezonul, duminică 5 iunie s-a înregistrat primul caz de înec, în stațiunea Costinești. Este vorba de un adolescent cu vârsta în jur de 16 ani găsit plutind pe apă. Echipajul de prim-ajutor chemat de urgență nu a mai putut face nimic dar poliția a preluat cazul deoarece victima avea o rană gravă la cap.  

Adolescentul a sărit în mare de pe dig și s-a lovit la cap. Foto: reflectoruldesud.ro
Adolescentul a sărit în mare de pe dig și s-a lovit la cap. Foto: reflectoruldesud.ro

Medicii din cadrul Serviciului de Ambulanță Constanța au fost solicitați să intervină duminică, 5 iunie, în Costinești, pe plaja din dreptul Obeliscului, pentru salvarea unei persoane care a fost văzută plutind pe mare. Echipele de intervenție au reușit să aducă la mal trupul victimei, care s-a dovedit a fi un tânăr de 16 ani, relatează corespondentul news.ro.  

Ce spun autoritățile despre evenimentul tragic 

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa au precizat că echipele medicale au găsit tânărul în stop cardiorespirator şi având un traumatism cranian grav. Au fost făcute manevre de resuscitare timp de zeci de minute. Din păcate, adolescentul, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decedat.  

Trupul neînsufleţit a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului. Poliţiştii au întocmit un dosar penal în acest acest caz şi continuă cercetările pentru a lămuri întreaga situaţie, dar şi pentru a stabili identitatea victimei.

Ce spun martorii

Martorii vorbesc despre o petrecere pe plajă la care au participat mai mulți tineri iar victima s-ar fia runcat în apă de pe dig și s-ar fi lovit la cap de stânci. Din primele informații, se pare că prietenii cu care era pe plajă ar fi fugit până la sosirea polițiștilor. 

Victima nu a fost identificată inițial dar ulterior autoritățile au transmis că este un tânăr de din Vrancea. Potrivit site-ului ziuaconstanta.ro, vrânceanul venise pe „litoral pentru a se angaja pe timpul verii‟.

În 2021 pe litoral s-au înecat 16 persoane

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, în sezonul 2021 pe litoral, salvatorii au intervenit în 81 de situații de înec, 65 de persoane au fost salvate dar 16 au decedat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net