Primul copil al unor refugiaţi născut în România. Tatăl e irakian, mama – din Iran

Ultima actualizare:

Înduioşător! O refugiată a născut marţi, la Spitalul din Rădăuţi, un băiat cu o greutate de 3,5 kilograme. Tatăl este din Irak, iar mama - din Iran. Cei doi soţi se află, din luna august, în Centrul de Azil din Rădăuţi.

S-a mărit familia! Numărul persoanelor din Centrul de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi a crescut ieri cu un membru. O femeie din Iran a născut la Spitalul din Rădăuţi un băieţel sănătos, cu o greutate de 3,5 kilograme. Mattia este primul copil născut în România dintr-o familie de persoane transferate din Grecia. Părinţii micuţului se află în România din luna august, iar de atunci au parcurs procedurile privind acordarea unei forme de protecţie internaţională. Cererile lor au fost soluţionate prin acordarea statutului de refugiat.

După zilele de spitalizare, Mattia şi mama lui se vor întoarce în centrul din Rădăuţi, iar nou-născutul va fi înregistrat drept cel mai tânăr solicitant de azil în România. Evenimentul a creat entuziasm în rândul celorlalţi migranţi, care sunt nerăbdători să-l cunoscă pe cel mai tânăr locatar.

Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi are o capacitate de 116 de locuri, iar gradul de ocupare este de aproximativ 25%.

image
image
image
image
image
image
film romanesc oscar ovidiu pirsan jpg
calendar ortodox 2021 24 februarie capul sfantului ioan botezatorul icoana de  sorin vintzeanu jpeg
pizza politie pixabay jpg
Dorin Cioaba regele romilor FOTO www turnulsfatului ro jpeg
durere cap ochi jpg
extrageri loto
4 front 1 jpg
turnul eiffel shutterstock 1391056664 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net