Prins la volan cu o alcoolemie de 2 la mie, a scăpat basma curată


    În prezent, Constantin  Gagiu este agent la  secţia rurală Preuteşti
În prezent, Constantin Gagiu este agent la secţia rurală Preuteşti

A ieşit la cârciumă cu colegii pentru a sărbători avansarea în funcţie. După ce a băut bine, s-a urcat la volan crezând că dacă este şeful poliţiei nimeni nu îi poate face nimic. Surpriză, însă! Agenţii rutieri l-au tras pe dreapta şi l-au pus să sufle în fiolă.

Totul s-a petrecut în noaptea de 27 octombrie 2011, când comisarul şef Constantin Gagiu tocmai îşi aştepta numirea în funcţia de şef al Serviciului Anticorupţie Suceava. După petrecerea pe care a dat-o la o cârciumă din Fălticeni, şeful poliţiei, aflat într-o avansată stare de ebrietate, s-a urcat la volanul maşinii sale. În doar câteva minute el a fost oprit de poliţiştii rutieri.

Martorii povestesc că aceştia ar fi fost anunţaţi despre faptul că Gagiu este beat la volan, întrucât printre poliţiştii care l-au oprit s-ar fi aflat şi reprezentanţi ai Serviciului de Investigaţie şi Protecţie Internă. Comisarul şef a refuzat să sufle în etilotest, iar agenţii l-au luat pe sus şi l-au dus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge.

Prima probă a indicat o alcoolemie de 2,10 grame la mie, iar a doua probă a arătat o concentraţie ceva mai mică, de 1,95 grame la mie. Comisarul s-a arătat revoltat faţă de modul în care a fost oprit în stradă de colegii săi, însoţiţi de o armată de cagulaţi. Ulterior, a recunoscut că a băut doar puţină ţuică, dar asta pentru că îl durea stomacul.

Ofiţerul a fost trimis în judecată în urmă cu jumătate de an, dar între timp, la dosar a fost depusă o altă expertiză medicală, conform căreia lui Gagiu i-a scăzut brusc alcoolemia la limita dintre infracţiune şi contravenţie. Mai exact, din actul medical reiese că acesta avea o alcoolemie de numai 0,78 grame la mie, ceea ce nu reprezintă o infracţiune. Astfel, fostul şef de poliţie a fost achitat de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava.

Conform legii, persoana surprinsă la volan pe drumurile publice cu o concentraţie de alcool în sânge mai mare de 0,80 la mie răspunde penal şi riscă o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare. Concentraţia de alcool de sub 0,80 la mie, în sânge, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi suspendarea permisului pe 3 luni.

George Burcea in Wednesday jpg
cub kamara png
cub ana maria mărgean png
Ada Dumitru  jpeg
cub șerban huidu png
america express vedete concurenti 2022 jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
cub daniel onoriu png
image
image
image
image
image
image
Andrei Gîrjob jpeg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cod rutier jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
chei locuinta