Prins la volan cu o alcoolemie de 2 la mie, a scăpat basma curată

Ultima actualizare:

    În prezent, Constantin  Gagiu este agent la  secţia rurală Preuteşti
În prezent, Constantin Gagiu este agent la secţia rurală Preuteşti

A ieşit la cârciumă cu colegii pentru a sărbători avansarea în funcţie. După ce a băut bine, s-a urcat la volan crezând că dacă este şeful poliţiei nimeni nu îi poate face nimic. Surpriză, însă! Agenţii rutieri l-au tras pe dreapta şi l-au pus să sufle în fiolă.

Totul s-a petrecut în noaptea de 27 octombrie 2011, când comisarul şef Constantin Gagiu tocmai îşi aştepta numirea în funcţia de şef al Serviciului Anticorupţie Suceava. După petrecerea pe care a dat-o la o cârciumă din Fălticeni, şeful poliţiei, aflat într-o avansată stare de ebrietate, s-a urcat la volanul maşinii sale. În doar câteva minute el a fost oprit de poliţiştii rutieri.

Martorii povestesc că aceştia ar fi fost anunţaţi despre faptul că Gagiu este beat la volan, întrucât printre poliţiştii care l-au oprit s-ar fi aflat şi reprezentanţi ai Serviciului de Investigaţie şi Protecţie Internă. Comisarul şef a refuzat să sufle în etilotest, iar agenţii l-au luat pe sus şi l-au dus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge.

Prima probă a indicat o alcoolemie de 2,10 grame la mie, iar a doua probă a arătat o concentraţie ceva mai mică, de 1,95 grame la mie. Comisarul s-a arătat revoltat faţă de modul în care a fost oprit în stradă de colegii săi, însoţiţi de o armată de cagulaţi. Ulterior, a recunoscut că a băut doar puţină ţuică, dar asta pentru că îl durea stomacul.

Ofiţerul a fost trimis în judecată în urmă cu jumătate de an, dar între timp, la dosar a fost depusă o altă expertiză medicală, conform căreia lui Gagiu i-a scăzut brusc alcoolemia la limita dintre infracţiune şi contravenţie. Mai exact, din actul medical reiese că acesta avea o alcoolemie de numai 0,78 grame la mie, ceea ce nu reprezintă o infracţiune. Astfel, fostul şef de poliţie a fost achitat de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava.

Conform legii, persoana surprinsă la volan pe drumurile publice cu o concentraţie de alcool în sânge mai mare de 0,80 la mie răspunde penal şi riscă o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare. Concentraţia de alcool de sub 0,80 la mie, în sânge, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi suspendarea permisului pe 3 luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net