Prinși că modificau consumul de energie electrică la clienți VIP

Ultima actualizare:

Polițiștii din Constanța și București au descins ieri la 57 de adrese din cele două județe și Ilfov pentru destructurarea unei grupări care modifica printr-un soft indexul consumul de energie electrică în restaurante, vile de lux, service-uri auto și hoteluri.

Suspecții sunt bănuiți de furt de energie, fraudă informatică şi acces ilegal la un sistem informatic. Membrii grupării se deplasau la “beneficiar” şi, cu ajutorul unui laptop, se conectau printr-un cablu la contorul electric (portul optic), iar apoi, prin intermediul programului informatic instalat pe laptop, modificau indexul afişat de contor.

“Pentru aceste operaţiuni, persoanele bănuite ar fi încasat sume de bani, reprezentând 10% din diferenţa sumei de bani care ar fi trebuit plătită companiei de furnizare a energiei electrice şi cea plătită efectiv de beneficiar”, se arată într-un comunicat al IGPR transmis stirileprotv.ro. Pentru a nu avea probleme, suspecții, înainte de a modifica indexul contorului electric, se informau cu privire la istoricul indexului şi primeau detalii despre locul de consum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net