Prognoza meteo 18 ianuarie 2022. Cod galben de vreme rea

Ultima actualizare:

După un weekend cu temperaturi mai blânde și cu soare, săptămâna a început cu rafale de vânt, viscol și temperaturi sub zero grade. Mai multe localități din țară au rămas fără curent electric, din cauza vântului puternic, care a bătut și în rafale de până la 145 km/oră.

vremea lapovita bucuresti jpeg

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări meteo cod galben și cod portocaliu de vânt puternic și viscol. Acestea au intrat în vigoare pentru mai multe localități ale țării. Vântul va continua să sufle cu putere în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte. Potrivit site-ului ANM, avertizarea meteo de cod galben este valabilă în intervalul 18 ianuarie, ora 08 – 18 ianuarie, ora 20.00 și vizează intensificări susținute ale vântului în zonele marcate cu galben, potrivit imaginii.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90...110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă. În Moldova, viteza vântului va atinge 60...85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55...60 km/h.

Centrul INFOTRAFIC informează că, în ziua de marți, 18 ianuarie, începând cu ora 06:15, porturile Constanța Nord și Constanța Sud au fost închise transportului fluvial, din cauza vântului puternic.

Prognoza meteo 18 ianuarie 2022. Temperaturile în principalele orașe

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul ANM, temperaturile au valori negative în cea mai mare parte a țării. Iată valorile înregistrate în principalele orașe ale țării, la ora 7.00: Brașov (-2 grade Celsius), Sibiu (-1), Craiova (-1), Arad (-2), Timișoara (-2), Oradea (-7), Baia Mare (-5), Bistrița (-3), Cluj (-2), Târgu Mureș (-3), Miercurea Ciuc (-9), brăila (-2), Constanța (1 grad).

A fost codu roșu de vânt în caraș severin

Şase localităţi din judeţul Caraş-Severin au rămas fără curent electric, luni seară, din cauza vântului puternic ce bate în rafale de până la 145 km/oră, iar drumul naţional care leagă localităţile Oţelu Roşu (Caraş-Severin) de Haţeg (Hunedoara) este blocat. În zonă, stratul de zăpadă este de până la 20 de centimetri, anunță News.ro.

Prognoza meteo 18 ianuarie 2022. S-a închis circulaţia pe Transalpina,

Autorităţile anunţă, luni seară, că a fost închisă circulaţia pe DN 67C (Transalpina), între Novaci şi Rânca (judeţul Gorj), din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii reduse.

”Luni, 17.01.2022, având în vedere ninsorile abundente şi viscolul care produc vizibilitate extrem de redusă, CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis închiderea sectorului de drum Novaci – Rânca de pe DN 67C (km 16+000 – km 34+800), începând cu ora 21:30, pentru toate categoriile de autovehicule”, anunţă CNAIR, într-un comunicat de presă. Sursa citată a precizat că circulaţia va rămâne închisă cel puţin până marţi, la ora 9:00. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net