Prognoza meteo.Vremea se încălzește radical. Unde vom avea până la 14 grade

Ultima actualizare:
Meteorologii anunță primăvară în miez de iarnă
Meteorologii anunță primăvară în miez de iarnă

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile, iar veștile sunt excelente. Vremea se încălzește radical, iar în anumite zone ale țării temperatura va urca chiar și până la 14 grade Celsius. Luna ianuarie se sfârșește cu vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, mai prognozează ANM.

Vremea se încălzeşte spectaculos în următoarele zile, iar la sfârșitul săptămânii, în partea de sud-est a țării  se anunţă maxime de 14 grade, valori anormale pentru data din calendar. De altfel, în următoarele săptămâni, meteorologii anunţă vreme caldă în toate regiunile.

Prognoza meteo. Joi, 21 ianuarie

Joi, 21 ianuarie, vremea va continua să se încălzească, devenind frumoasă pentru această dată, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie, la începutul intervalului în nord-vest, iar în cursul nopţii, posibil, şi în extremitatea de sud-vest. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi, local şi temporar, în vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10…-8 grade în estul Transilvaniei şi 4….6 grade în regiunile vestice. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, se va semnala ceaţă.   

Vremea azi în București 

În Bucureşti, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -3…0 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.   

Cum va fi vremea vineri, 22 ianuarie

Vineri, conform ANM, vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii ianuarie. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5…-3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 7….8 grade în sudul Banatului. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, sud-vestul, nordul şi parţial centrul ţării, unde mai ales spre seară şi noaptea, temporar va ploua. În zona montană înaltă, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi, local şi temporar, în vest. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, îndeosebi în est, sud-est şi centru, se va semnala ceaţă.  

Vremea la început de weekend în Capitală

În Bucureşti, vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre 0 grade.   Şi în weekend vom avea parte tot de temperaturi de primăvară însă, probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. Meteorologii anunţă maxime de 14 grade în sud-estul ţării.


    Meteorologii anunță primăvară în miez de iarnă
Meteorologii anunță primăvară în miez de iarnă

Prognoza meteo la final de ianuarie

În a treia decadă a lunii ianuarie configurația sinoptică la nivelul Europei se va modifica, în sensul că centrele depresionare situate în bazinul vestic al Mării Mediterane vor fi înlocuite cu cicloni islandezi, care vor aduce deasupra continentului atât precipitații mixte destul de consistente, cat și un aer polar oceanic.

În țara noastră, vestul, centrul și nordul vor avea parte temporar de ploi moderate cantitativ (dar și lapoviță și ninsori în cursul noptilor), iar la altitudini de peste 600-800 de metri se va depune și un strat de zăpadă de 5-10 centimetri, în medie.

 În vestul Munților Apuseni și vestul munților vulcanici din nord-estul Carpaților Orientali se va depune un strat de zăpadă mult mai consistent (pana la 40-50 de centimetri). 

În sudul și sud-estul țării precipitațiile vor cădea numai izolat și vor fi preponderent sub formă de ploaie.Temperaturile vor rămâne ridicate în țara noastră și în ultima decadă a lunii ianuarie. Nebulozitatea accentuată va favoriza valori constant-ridicate de 2-7 grade Celsius atât ziua, cât și noaptea, în jumătatea nordică. 

În sudul țării media temperaturilor va fi similară, însă amplitudinile termice zilnice vor fi mai ridicate: temperaturi mai scăzute noaptea (consecință a radiatiei negative dată de cerul mai mult senin), dar și mai ridicate în cursul dupa-amiezelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net