Prohibiția pescuitului a fost ridicată în toată România. Probleme în Delta Dunării

Atenție pescari! Prohibiția pescuitului în scop comercial, recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoate acvatice vii în România a fost ridicată pe data de 7 iunie 2023. De la 1 iunie se poate pescui și pe Dunăre în toate zonele de la granițele cu Ucraina și Bulgaria 

Gata s-a ridicat prohibiția la pescuit
Prohibiția s-a ridicat dar pescarii se plâng că nu mai este pește. Foto: radioconstanta.ro

În perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, a fost interzis pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii. 

Probleme pentru pescarii din Delta Dunării 

Potrivit radioconstanța.ro, în Delta Dunării, în perioada prohibiţiei, cei aproape 1.100 de pescari ale căror venituri depind exclusiv de resursa piscicolă au putut captura doar scrumbie. Aceștia nu au primit compensaţii financiare, cum primesc pescarii din alte state europene 

Deși pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv pe Dunăre în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina și Bulgaria a fost reluat sunt mari probleme și cei care trăiesc din această activitate sunt amenințați cu falimentul. Motivul? Traficul mare de nave pe canale, un exemplu sugestiv fiind Brațul Chilia, unde a devenit o aventură să pescuiești.

Ce acuză pescarii sportivi în Delta Dunării 

Potrivit Agerpres, pescarii sportivi reclamă scăderea accentuată a capturilor de ştiucă şi biban din Delta Dunării comparând cifrele din 2019 față de cel de anul trecut. Asociațiile acestora susțin că braconajul şi lipsa unui control eficient al autorităţilor în materie de pescuit sunt cauzele declinului sever al resursei piscicole.  

În opinia lui, pescarii sportivi sunt de acord cu impunerea unei taxe pentru desfăşurarea activităţii în Deltă, dacă sumele strânse ar fi destinate exclusiv repopulării. 

Reguli pentru pescari în Delta Dunării 

Pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în afara perioadelor de prohibiţie, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor ştiucă, şalău, somn şi crap este permis numai cu eliberarea imediată a tuturor capturilor din aceste specii, cu reţinerea unui singur exemplar/zi, dar nu mai mare de 3 kilograme, dintr-o singură specie. 

Spre deosebire de anii trecuţi, în acest an, pescarii ce desfăşoară activităţi de pescuit recreativ/sportiv în Deltă nu pot transporta o cantitate de peşte mai mare de 10 kilograme de pescar sau 15 kilograme de familie, indiferent de numărul de zile în care au desfăşurat activitatea 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net