Puiu Popoviciu bate din Anglia statul român. Este cel mai important om de afaceri dat în urmărire

Surpriză în justiție. Omul de afaceri Puiu Popoviciu, pe care statul român se chinuie să îl aducă în țară pentru a ispăși o condamnare de 7 ani, a obținut rejudecarea dosarului. Curtea de Apel București a decis să suspende pedeapsa aplicată lui Popoviciu în 2017 și să rejudece de la zero procesul, după ce a admis o cerere de revizuire formulată de omul de afaceri. Sentința nu este definitivă.

Puiu Popoviciu
Puiu Popoviciu revine în forță și spune că are martori care vor anula condamnarea

Cel mai cunoscut om de afaceri român dat în urmărire internațională Popoviciu ( 64 de ani) a fost condamnat la 7 ani de detenție în dosarul Băneasa pentru că ar fi pus mâna, prin fraudă, pe terenurile din Băneasa unde se află IKEA și Ambasada SUA. Sentința definitivă a fost dată în 2017.

Unde se ascunde Gabriel Popoviciu

Gabriel Popoviciu alintat „Puiu” de apropiați se află la Londra. Pe 17 mai, Ministerul Justiției făcea un rezumat al situației fugarului Popoviciu.„Curtea de Apel Bucureşti a emis un mandat european de arestare pentru punerea în executare a pedepsei de 7 ani închisoare la care a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi dare de mită.

Mandatul a fost transmis autorităţilor din Marea Britanie, care au aprobat predarea sa în România la data de 12 iulie 2019; ulterior, în calea de atac, predarea a fost respinsă de către instanţa britanică. Procuratura britanică a contestat decizia, procedura aflându-se în curs”, este descrierea situației lui Popoviciu conform reprezentanților Ministerului Justiției

Gabriel Popoviciu are un avocat celebru

Aici, pentru a nu fi extrădat în România a angajat câțiva dintre cei mai buni avocați din lume printre care și pe Edward Fitzgerald după cum explică g4media.ro. Acesta este considerat nr 1 în Marea Britanie în materie de astfel de spețe, în trecut apărând în fața instanței pe Julian Assange, căutat de FBI sub acuzații de spionaj. Un alt client i-a fost Silvio Berlusconi, pe care l-a reprezentat în fața CEDO. 

Reacția lui Gabriel Popoviciu la sentința de rejudecare a procesului său

„Aștept să văd decizia finală referitoare la suspendarea executării pedepsei. Între timp mă pregătesc pentru rejudecare! Voi aduce probe puternice pentru aflarea adevărului în acest caz” a declarat Popoviciu la aflarea sentinței conform stirileprotv.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net