Raed Arafat a anunțat că nu există români răniți în cutremurul din Italia


    Cutremurul din Italia s-a soldat din primele estimări cu 21 de morți și sute de imobile avariate
Cutremurul din Italia s-a soldat din primele estimări cu 21 de morți și sute de imobile avariate

Până în acest moment, nu există informații despre posibile victime din rândul românilor în cutremurul care a avut loc în centrul Italiei, a declarat Raed Arafat, secretar în MAI pentru digi24.ro. Acesta a precizat că România este pregătită să ajute imediat autoritățile italiene dacă acestea vor solicita.

 „Domnul ministru Tobă a dat o dispoziție pentru întărirea dispozitivului de la ambasadă pentru sprijin, dacă va fi nevoie. Chiar dacă apar cazuri cu români, asta nu înseamnă că se schimbă atitudinea noastră, că mergem sau nu mergem în sprijin și, din nou, rămâne situația doar dacă se solicită sprijin, atunci acest sprijin se acordă în limita posibilităților pe care le are fiecare țară și dacă acceptă Italia. Dar, bineînțeles, pentru cetățenii români vor fi persoane de la consulat, de la ambasadă care se vor implica, care vor lua legătura cu ei și dacă au nevoie de ceva specific cetățenilor români, atunci, normal, România este pregătită să reacționeze și în acest sens”a spus secretarul de stat Raed Arafat pentru digi24.ro.

Un cutremur foarte puternic a avut loc în această dimineață în localitatea Amatrice din Italia, la adâncime foarte mică. 

mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
FotoJet (11) jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg