Revolta lui Marin Moraru: “Filmele cu ‘te-n gură şi ‘te-n nară? Asta este oribil!”


    Un artist desăvârşit: Marin MoraruFoto: "Adevărul"
Un artist desăvârşit: Marin MoraruFoto: "Adevărul"

Marele actor român, care a plecat la Ceruri într-o duminică de august, avea multe nemulţumiri legate de teatrul şi de filmul din România. Într-un interviu exclusiv acordat anul trecut ziarului „Adevărul“, Marin Moraru i-a criticat pe mulţi dintre tinerii actori: „Ce scenariu să joc, cu cine? Cu cei care nu stau la repetiţii fiindcă au televiziuni şi alte şuşe? De ce să fac eu lucrul ăsta? Am un singur ficat“.

Necăjit pentru că mulţi dintre actorii din noul val sunt superficiali, maestrul Marin Moraru a răbufnit. “Aţi văzut cum se întâmplă acum o repetiţie cu zece actori în distribuţie? Numai regizorul, sufleurul şi doar un actor sunt în scenă, iar sulfeurul dă replica celorlalţi care lipsesc... Păi în secunda aia îi omor pe toţi! Decât să ajung la puşcărie mai bine nu mă duc!”, spunea, cu obidă, omul care a făcut istorie pe scenele teatrelor din România.

Întrebat de ce nu mai joacă în filme, omul cu atâtea roluri memorabile a oferit o explicaţie tăioasă: “Ce să fac? Cu beep-uri d-astea de nu te mai saturi de ele? „’te-n gură, ‘te-n nară, ‘te-n suflet” şi alte lumânări... Asta este oribil, aşa ceva nu se poate! Ei cred că sunt <<reali>>, că sunt normali, că asta-i realitatea. Cum pot eu să mă duc şi să fac aşa ceva? Cum pot eu să deschid gura şi să zic „’te-n nară”? Toate filmele româneşti fără asta nu există. D-asta nu mă duc la film. Nu se poate aşa ceva”.Citeşte întregul interviu pe adevarul.ro! 

cub vica blochina png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Michael Klein, Facebook jpg
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
dani otil si razvan simion
ceai somn jpg
anca turcasiu si loredana groza jpg
7 vedete la sag awards jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Diana și Charles jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg