Revoltător. Un alt pacient a murit după ce a fost plimbat între spitale, la Brașov

ambulanta jpeg
Rudele bărbatului susțin că decesul ar fi fost provocat de o injecție făcută de medicii de pe ambulanța chemată la locuința lui

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Brașov face o anchetă în cazul unui bărbat de 49 de ani, care a murit în unitatea medicală, după ce a fost plimbat între spitale. Rudele susțin că decesul ar fi fost provocat de o injecție făcută de medicii de pe ambulanța chemată la locuința lui.

Șeful Serviciului de Ambulanță Brașov, Liviu Stelea, a declarat că în 9 aprilie, în jurul orei 9.00, o autosanitară a fost solicitată să intervină în localitatea Săcele, la un bărbat de 49 de ani, care se simțea rău. Astfel, la fața locului s-a deplasat un echipaj de la subunitatea Tărlungeni, format din șofer și asistentă, care a constatat că bărbatul se afla în șoc anafilactic, el luând un medicament piafen pentru o durere de cap.

”S-a constatat că este vorba despre un șoc anafilactic, pacientul fiind cunoscut cu alergie la algocalmin. El luase piafen, care conține algocalmin. Date fiind aceste informații, s-a solicitt o altă ambulanță, cu medic. Pacientul a fost dus în ambulanță unde i s-a făcut o injecție cu adrenalină, specifică în cazurile de șoc anafilactic. El a fost dus, în jurul orei 10.00, la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Brașov”, a spus Stelea, potrivit Mediafax.

După câteva ore, medicii de la SJU Braşov l-au trimis acasă pe bărbat, însă seara acesta a început să se simtă din nou rău, piciorul unde i se făcuse injecţia începând să i se umfle.  Liviu Stelea a precizat că în seara zilei de 9 aprilie este solicitată din nou o ambulanță la locuința bărbatului.

”El este dus din nou la UPU, apoi la ora 4.00 se solicită ambulanța pentru transferul pacientului la Spitalul de Boli Infecțioase, unde rămâne până la ora 15.00, când se solicită transportul înapoi la Spitalul Județean Brașov, pentru a fi văzut de un chirurg. Medicul chirurg constată că infecția este extinsă la tot piciorul și, sub anestezie generală, bărbatul este supus unei incizii de sus până jos”, a mai spus Stelea. Potrivit acestuia, pacientul moare la Spitalul Județean Brașov după aproape trei ore de la intervenție.

De asemenea, Stelea a spus că familia bărbatului decedat susține că infecția de la picior a fost cauzată de injecția făcută de medicii de pe ambulanță, el precizând însă că acest lucru este puțin probabil

Raportul medicilor legişti arată că bărbatul a murit din cauza unei ”celulite necrozate” la piciorul stâng şi că acesta nu suferea de vreo afecţiune cronică. Conducerea spitalului a deschis o anchetă în acest caz.

https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
cub octavia geamanu marian ionescu png
zanni
Ruxi și cristi mitrea
img (3) jpg
tudor chirila 2 jpg
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
BeFunky collage (26) jpg
ips teodosie foto calin gavrilas
Ceremonia depunerii jurământului de investitură a ministrului Educației Ligia Deca la Palatul Cotroceni FOTO Inquam Photos Octav Ganea (2) jpg
image
image
image
image
repartitoare jpeg
telefon volan jpeg
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg
belly gdec03de07 1920 jpg