Rom├óni care nu se tem de Brexit. Nelu Ciorba construie┼čte case pentru milionarii englezi

image
Angela ┼či Nelu Ciorba, proprietarii unei companii de succesFoto: Arhiv─â personal─â

Referendumul recent din Marea Britanie, ├«n urma c─âruia popula┼úia a ales ie┼čirea din Uniunea European─â, i-a panicat pe mul┼úi dintre sutele de mii de rom├óni din Insul─â. Sunt ├«ns─â ┼či conan┼úionali de-ai no┼čtri care nu se sperie c─â-┼či vor pierde locul de munc─â ┼či c─â vor fi nevoi┼úi s─â revin─â ├«n ┼úar─â. V─â prezent─âm pove┼čtile a doi dintre rom├ónii care muncesc ┼či prosper─â ├«n Anglia.

Dac─â ├«┼úi vezi de treab─â cu pasiune ┼či cu corectitudine, n-ai de ce s─â-┼úi faci probleme privind temutul Brexit, adic─â divor┼úul Marii Britanii de Uniunea European─â, spun doi dintre rom├ónii stabili┼úi de mai mul┼úi ani la Londra.

Nelu Ciorba a venit ├«n Marea Britanie ├«n 2007, ocup├ónd o func┼úie de conducere ├«ntr-o companie de construc┼úii din Londra, apoi, ├«n 2011 ┼či-a ├«nfiin┼úat propria firm─â. La sugestia unui arhitect, ┼či-a denumit compania Ciorba Construction Ltd (CC Ltd). ÔÇťAm pornit cu renov─âri de apartamente, iar la ├«nceput am avut pierderi considerabile. A venit ├«ns─â un moment c├ónd lucrurile au luat o ├«ntors─âtur─â nea┼čteptat─â ┼či a ├«nceput ascensiuneaÔÇŁ, poveste┼čte rom├ónul originar din Satu Mare. Secretul succesului? ÔÇťCredin┼ú─â ├«n Dumnezeu, rela┼úii oneste ├«n afaceri, calitatea muncii ┼či respect ├«ntre muncitoriÔÇŁ ÔÇô iat─â cele patru principii dup─â care se ghideaz─â Ciorba.

image
Un tânăr ambiţios: Bogdan Tincu

Are contracte cu bancheri ┼či cu avoca┼úi

image
A┼ča arat─â la interior locuin┼úele construite de compania rom├ónului

Compania are doi angaja┼úi: Nelu Ciorba ┼či Angela, so┼úia sa. Muncitorii care lucreaz─â pentru firm─â, majoritatea rom├óni, sunt angaja┼úi pe baz─â de contract pentru fiecare proiect. Dup─â trei ani de activitate, Ciorba Construction a primit medalia de argint din partea Considerate Construction Scheme, organiza┼úia independent─â sus┼úinut─â de Guvernul Marii Britanii pentru a ├«mbun─ât─â┼úi imaginea industriei de construc┼úii.

├Än prezent, compania rom├ónului are clien┼úi din segmentul de sus al societ─â┼úii: bancheri, directori de televiziune, parlamentari, manageri, avoca┼úi ori oameni de afaceri. ÔÇťRecent am ├«ncheiat un contract cu a doua cea mai bogat─â familie din MalaysiaÔÇŁ, se m├óndre┼čte Nelu Ciorba.

Cite┼čte articolul complet ┼či vezi mai multe fotografii pe adevarul.ro!

Bogdan Tincu face aplicaţii pentru telefonul mobil

image
Una dintre casele ridicate de compania lui Nelu Ciorba pentru bogaţii Londrei

Bogdan Tincu are 26 de ani ┼či e absolvent al Facult─â┼úii de Jurnalism. Dup─â o scurt─â activitate ├«n pres─â, t├ón─ârul din Satu Mare a decis s─â lucreze ├«n Marea Britanie. A venit la Londra ├«n 2012 ┼či a luat-o de la zero, aleg├ónd s─â studieze, mai mult pe cont propriu, ┼či s─â lucreze ├«n domeniul IT. ÔÇ×Am ├«ncercat mai multe joburi. ├Änt├ói la o brut─ârie, fiindc─â aveam nevoie de bani, apoi am ajuns la o companie pe partea de suport tehnicÔÇŁ. Bogdan a muncit ┼či la o firm─â care producea decora┼úiuni, unde a avut ocazia s─â amenajeze casele unor fotbali┼čti faimo┼či de la Arsenal ┼či de la Chelsea. Visul lui era s─â ajung─â ├«n IT, ├«nv─â┼ú├ónd singur, sear─â de sear─â, dup─â ce venea de la lucru. ┼×i-a deschis propria firm─â, unde creeaz─â aplica┼úii pentru telefonul mobil ┼či pentru tablet─â. El a dezvoltat ┼či un joc de cultur─â general─â, care a ajuns la 3.000 de utilizatori pe zi. ÔÇťExist─â ┼či luni slabe, c├ónd m─â mul┼úumesc cu c├óteva sute de lire sterline. Am ┼či perioade bune, c├ónd ajung la c├óteva mii de lire din contractele pe care le amÔÇŁ, m─ârturise┼čte rom├ónul. De asemenea, Bogdan are comenzi pentru a realiza diferite platforme online.

Nu se sperie de Brexit, dar sper─â ca, ├«ntr-o bun─â zi, s─â se ├«ntoarc─â ├«n ┼úar─â ┼či s─â pun─â pe picioare, al─âturi de alte persoane, o afacere redutabil─â ├«n domeniul IT, at├ót de drag lui.

Cite┼čte ├«ntreaga poveste pe adevarul.ro!

5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg
Fulgy, fiul Vioricăi, s a certat cu vânzătoarele jpeg
alina ilan laufer jpeg
image png
https   www cancan ro wp content uploads 2022 06 A03I5577 scaled webp
plaje largite mamaia jpeg
BeFunky collage (40) jpg
Vladimir Putin FOTO AFP
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
protest carburant 30 iunie 2022 (6) jpeg
William ┼či Harry
Vladimir Putin FOTO AFP
plaje largite mamaia jpeg
6 front masini electrice poza mare jpg
5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg