România, la extreme. Viscol și inundații în jumătate de țară, vreme deosebit de caldă în Capitală

Cu toate că în București vremea va fi deosebit de caldă, duminică, 19 februarie, în multe județe este în vigoare în continuare un cod galben de vânt puternic, iar incidentele nu au încetat să apară. Vântul a smuls acoperișul unui bloc din Hunedoara. Totodată, unele județe din țara noastră se află și sub un cod portocaliu de inundații. 

Vântul a smus acoperișul unui bloc Foto: Facebook primăria Petrila
Vântul a smus acoperișul unui bloc Foto: Facebook primăria Petrila

Vântul a făcut ravagii

Sâmbătă noapte, în judeţul Hunedoara, mai exact în Petrila, o rafală de vânt a smuls acoperişul unui bloc şi a băgat în sperieţi oamenii care dormeau. Totul s-a petrecut la ora 3 dimineața.

Până ca acoperișul de tablă să se prăbușească cu totul, bucăţi din acesta au fost luate de vânt şi au spart geamurile de la mai multe apartamente de pe două etaje din alt bloc. Autoritățile au anunțat că nicio persoană nu a fost rănită. 

Un pod a fost blocat de viitură

România se află și sub cod galben și portocaliu de inundații pe zeci de râuri din vestul, nordul și centrul țării. Autoritățile au anunțat că un podeț a fost blocat de viitură în judeţul Maramureş, la Ungureni. Cum n-a mai avut pe unde să se scurgă, apa a ieșit pe drumul comunal și a intrat în grădinile oamenilor.

Podeț blocat de viitură, oamenii au intervenit cu un excavator Foto: Facebook
Podeț blocat de viitură, oamenii au intervenit cu un excavator Foto: Facebook

Totul s-a petrecut la miezul nopții când angajații primăriei au intervenit cu un excavator. Podul a fost curățat, iar apa s-a retras. Este cod portocaliu în tot județul, fie de ploi torențiale, de viscol la munte, sau de inundații. 

Vreme de primăvară în București 

Potrivit ANM, în București, duminică, 19 februarie, se vor înregistra maxime de 17 grade Celsius. Vântul va sufla și în Capitală, însă moderat, cu viteze în general de 45-50 km/h. Vremea va continua să fie bună și săptămâna viitoare. 

În tot acest timp, mai mult de jumătate de țară se va afla sub alerte Cod galben și portocaliu de vânt puternic, viscol și ninsori, până luni dimineață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net