S-a întors gripa aviară?

16 octombrie 2012
image
├Än 2005, un milion de p─âs─âri domestice au fost ucise din cauza ÔÇťaviareiÔÇť

Ziua ┼či alerta! Nu ne trece spaima de la o avertizare de virus uciga┼č, c─â afl─âm de alt─â n─âpast─â ce ne p├ónde┼čte! Ultimele p─âs─âri migratoare trec pe deasupra ┼ú─ârii noastre, spre Africa. O dat─â cu ele au ap─ârut ┼či primele ├«mboln─âviri la p─âs─âri domestice. Se ├«ntoarce gripa aviar─â?

Veterinarii din Maramure┼č verific─â b─âl┼úile, cur┼úile, p─âs─ârile, de teama apari┼úiei teribilei maladii ┼či au avertizat primarii din zona de grani┼ú─â cu Ucraina.

ÔÇ×La limita cu grani┼úa de nord-est, evolueaz─â o tulpin─â slab patogen─â de virus aviar, ceea ce pe noi ne pune ├«n gard─â. To┼úi medicii veterinari din raza teritorial─â a grani┼úei cu Ucraina vor duce o campanie de monitorizare a b─âl┼úilor, a cur┼úilor, pentru a vedea dac─â apar mortalit─â┼úi ├«n r├óndul p─âs─ârilor", a declarat Vasile Pop, de la DSV Maramure┼č, pentru presa local─â.

Ieri, autorit─â┼úile din Belarus au informat c─â au sistat temporar importurile de p─âs─âri, pui ┼či ou─â din Rom├ónia, din pricina unui focar de pseudoaviar─â (Boala de Newcastle), la Tohanu Vechi (Bra┼čov). P─âs─ârile din ┼čase gospod─ârii s-au ├«mboln─âvit, iar autorit─â┼úile au instituit carantin─â pe 10 km. ├Än 2005, "aviara" a lovit pentru prima dat─â Rom├ónia.

Un virus din Congo ameninţă omenirea

Ieri v-am informat despre un alt virus mortal care se transmite deja de la animale la oameni: supervirusul care provoac─â febra hemoragic─â viral─â Crimeea-Congo (FHCC).

Primele decese s-au ├«nregistrat ├«n Marea Britanie ┼či Arabia Saudit─â, dar este prev─âzut─â o pandemie ├«n urm─âtorii cinci ani.

anamaria prodan laurentiu reghecampf jpg
printesa charlene png
andreea marin lisabona 3 jpg
cub alina sorescu animat gif
dana rogoz (1) jpg
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
ray liotta gettyimages 471178756 jpg jpeg
printul nicolae romania crop jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
BeFunky collage (5) jpg
Dr  George Diaconu 2 png
Chelnerita - servire restaurant FOTO 123 RF
Elena Udrea jpg
fruit 4416500 1920 jpg
Alina M╚őtcan (1) jpg