S-a spânzurat că a pierdut banii Primăriei

Ultima actualizare:

    Localnicii au venit  ieri să vadă locul  unde s-a spânzurat  Gheorghe Popa  (FOTOGRAFII: DOREL ŢÎRCOMNICU)
Localnicii au venit ieri să vadă locul unde s-a spânzurat Gheorghe Popa (FOTOGRAFII: DOREL ŢÎRCOMNICU)

Primarul comunei vâlcene Tetoiu, Gheorghe Popa (60 de ani), a fost găsit spânzurat, ieri dimineaţă, într-un copac de pe malul unui râu din zonă. El avea de recuperat 2,6 miliarde de lei vechi de la o firmă care a supraevaluat un deviz la construirea unui pod.

„Am avut cinci luni de coşmar. Am greşit la amenajarea pieţii centrale, pe care n-am terminat-o. Mă veţi judeca greşit că am furat. Nu e adevărat. Colegii mei m-au lăsat să greşesc (...) Unii mă bârfesc pe la colţuri", a citit fugitiv Ionel Popa, fratele edilului, din ultimul mesaj lăsat de acesta pe o foaie de hârtie.

În urma unui control al Curţii de Conturi s-a constatat că firma care a executat podul Măneasa a supraevaluat lucrările şi a încasat în plus 2,6 miliarde de lei vechi. Firma a recunoscut acest lucru, iar pentru a-şi recupera banii, Primăria a dat în judecată respectiva societate.

„Am avut deja două termene, ultimul la Judecătoria Bălceşti, iar procesul era pe rol", a spus Emilia Buretea, contabila Primăriei.

Cât priveşte piaţa pe care urma să o amenajeze, oamenii spun că primarul investise peste 200 de milioane de lei. Consiliul local a avut o parte din teren, iar restul urma să-l ia de la alţi loclanici. S-a încheiat proces verbal cu aceştia, dar apoi cei care s-au angajat că-l cedează, s-au răzgândit.

Sătenii din Tetoiu spun că-l observaseră pe edil tare abătut de la o vreme încoace, dar nu spunea nimănui ce s-a întâmplat. „A avut o viaţă grea. Soţia era paralizată de 20 de ani. Nu a avut un concediu de odihnă niciodată, nu a plecat nicăieri. Toate problemele de familie şi cele de la serviciu, unde nu a avut suportul necesar, l-au făcut să clacheze. Mesajul care l-a lăsat nu este unul adresat familiei, ci doar pentru comunitate, cea pentru care el s-a sacrificat", spus fratele său mai mare, Ionel Popa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net