S-a terminat cu coșmarul ieșirii spre autostrada A1, prin Militari. Conexiunea Centura București-Giulești e gata

15 iulie 2020
article img
Conexiunea între Centura Capitalei și cartierul Giulești se face prin DC21Foto: Primăria Chiajna

S-a terminat cu coșmarul ieșirii din București spre autostrada A1, București-Pitești, prin Militari. Primăria Chiajna a terminat podul peste Dâmbovița și drumul DC21 care leagă cartierul Giulești de centura București.

Conexiunea Centura București-Giulești, prin DC21, e gata! Anunțul vine din partea reprezentanților Primăriei Chiajna.

A fost construit un pod peste Dâmbovița pe drumul comunal DC21 care leagă comuna Chiajna de cartierul Giulești.

Mai exact, de la Podul Grant se merge pe Calea Giulești până la capătul liniei de tramvai 11, la sensul giratoriu se continuă în stânga pe Calea Giulești până la intersecția cu strada Răsadniței care se leagă apoi de drumul comunal DC21 complet reamenajat.

article img
Conexiunea cartierului Giulești cu Autostrada București-Pitești se face prin DC21

De aici încolo se merge pe drumul DC21, se traversează podul peste Dâmbovița și se ajunge la stadionul din Chiajna, explică cei de la autoexpert.ro.

Șoferii erau disperați din cauza aglomerației din cartierul Militari și spun că această conexiune salvează în jur de o oră și jumătate de stat în traffic până la ieșirea pe A1.

Primăria Capitalei lucrează la Podul Ciurel, o altă variantă de ieșire în A1

Și Primăria Capitalei lucrează la Pasajului Ciurel, care în proiect ajunge până la Autostrada Bucureşti - Piteşti. În locul bulevardului paralel cu Iuliu Maniu, acesta propune înţeparea în Centura Bucureşti a unor străzi din Vestul Capitalei.

Mai exact, proiectul are trei componente: "Nodul Virtuții" , care presupune un pasaj peste râul Dâmbovița și peste Șoseaua Virtuții cu descărcare în Cartierul Drumul Taberei, la care se lucrează, o altă secțiune până în Centura Bucureștiului și cea de a treia - din Centura Bucureștiului până în Autostrada A1.

article img
Primăria Capitalei vrea să facă conexiunea cu Autostrada București-Pitești pe Podul Ciurel, care se află în construcție

Proiectul urmărește realizarea unui drum expres care face legatura între Splaiul Independenței și Autostrada A1: se traversează Șoseaua Virtuții, apoi se poate ieși în cartierele Drumul Taberei și Militari, de acolo în Centura Bucureștiului și mai departe în Autostrada A1.

A doua etapă a proiectului, "Nod Virtuții-Uverturii", este în fața de elaborare a proiectului tehnic. În timp ce primarul Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunța încă de acum aproape trei că Pasajul Ciurel este gata în proporție de 90% acesta nu e funcțional.

Și chiar când va fi gata se va termina în mijlocul unui cartier de case și blocuri nou construite, pentru că sunt probleme cu exproprierile.