Sătenii din Ghindăreşti cred că Alexe Artiom, călugărul decapitat, ar fi putut fi ucis de un soţ gelos

Doar câteva bătrâne mai slabe de inimă reclamă că le-ar fi frică, la gândul că unul sau mai mulţi ucigaşi se află liberi în localitatea de 3.500 de suflete.

Restul nutresc convingerea că numai un străin fără frică de Dumnezeu l-a ucis pe călugărul Alexe Artiom şi l-a lepădat ca pe un câine, sâmbătă dimineaţa, pe marginea drumului.

„Nu are ce să ni se întâmple. Noi oricum nu umblăm noaptea pe stradă. Au avut ce au avut cu el", spune Maria Luchian (77 de ani), o femeie care-l ştia pe Alexe de mic şi care-l căinează pentru „patima" prin care a trecut.

Nici bărbaţii nu se tem. „La noi nu se întâmplă aşa ceva. Mai omori omul, la beţie, mai dai cu cuţitul, se poate să-i nimereşti inima. Se mai întâmplă. Dar să-i tai omului capul, aşa ceva nu există", spune Platon Zaharia, preşedintele comunităţii lipovene.

Mortului îi sunt păsuite păcatele lumeşti însă gura lumii spune vrute şi nevrute. „Era simpluţ la minte, nu îl ducea capul. Povestea unul la bar că a băut cu el şi că a vrut să-l «facă». Abia a scăpat", spun localnicii despre înclinaţiile lui Alexe spre bărbaţi.

„Alţii zic că era bine dotat şi nevestele îl mai chemau, mai ales cele care aveau bărbaţii plecaţi la muncă în străinătate. Ce să facă şi ele? Dacă-i aşa, atunci poate o fi fost căsăpit de vreun soţ gelos", mai spun sătenii.

În timp ce lipovenii îşi trăiesc ruşinea, poliţiştii continuă să bată din poartă în poartă. Luni seara anchetatorii au audiat doi fraţi suspectaţi că ar fi criminalii, din cauză că fuseseră văzuţi în compania victimei. Anchetatorii nu au făcut însă nici o arestare.

FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
FotoJet (2) jpg
Oana Roman si Isa jpg
femeie frig casa jpeg
Shakira jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg