Scad ratele pentru toți românii începând din luna martie

Ultima actualizare:

    Scăderea dobânzii ROBOR va duce la ieftinirea ratelor pentru împrumuturile în leiFoto arhiva Click
Scăderea dobânzii ROBOR va duce la ieftinirea ratelor pentru împrumuturile în leiFoto arhiva Click

Din luna martie, dobânda pentru împrumuturile în lei vor putea scădea simțitor datorită scăderii indicatorului ROBOR, componentă a costului de rambursare. Acest lucru ar putea avea un impact pozitiv pentru cei care doresc să facă împrumuturi în lei, dar și pentru cei care deja au realizat astfel de credite.

Indicatorul ROBOR la trei luni a scăzut în mod considerabil, sub pragul istoric de 0,8%. Conform Adevărul. Această modificare va duce la scăderea ratelor atât pentru împrumuturile noi, cât și pentru cele aflate în desfășurare.

Dobânda ROBOR a scăzut timp de mai mulți ani, dar a atins un prag minim la începutul anului. Valoarea inițială fusese de 1% în luna ianuarie, iar luni (29 februarie) a scăzut până la 0,76%. Principalul efect ar putea fi astfel ieftinirea împrumuturilor, în special încazul celor cu dobândă variabilă.

În ceea ce privește băncile, pentru acestea ar fi o ocazie prielnică să își promoveze oferte de credite. Totuși, specialiștii în economie susțin că nu este obligatoriu ca băncile să-și transfere la potențialii clienți această relaxare a costurilor.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net