Se va interzice folosirea măștilor textile în școli: „Să fie măști de uz medical”

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat, marți, în videoconferința cu prefecții de la Palatul Victoria că Guvernul va interzice folosirea măștilor textile în școli și universități, ca mijloc de protecție împotriva Covid-19. În locul acestora vor fi acceptate doar cele de uz medical.

Mihăilă a precizat că aceste măsuri trebuie luate deoarece cifrele privind incidența infecției și severitatea infecției cu Covid-19 la copii sunt ”îngrijorătoare”.

„Suplimentar față de ce a fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal - precum și la nivelul universităților și facultăților - trebuie să fie măști de uz medical. Deci nu se mai permite utilizarea măștilor textile.

Avem în vedere această modificare și mențineri ale mijloacelor de protecție deoarece cifrele privind incidența infecției și severitatea infecției cu Covid-19 la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național. Ce vedem acum, zilele acestea, sunt rate destul de crescute de spitalizare pentru copiii infectați cu Covid”, a declarat ministrul Sănătății.

Câte locuri disponibile există pentru copiii bolnavi

„Pentru că ştim că pandemia cu varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii şi copiii, am solicitat unităţilor sanitare şi Direcţiilor de sănătate publică numărul maxim de paturi disponibile destinate îngrijirii copiilor.

Până acum avem centralizate şi disponibile aproximativ 340 de paturi de terapie intensivă pentru adulţi, aşa cum arată raportarea de la CNCCI (Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei) de astăzi, de la ora 10,00, iar Direcţiile de sănătate publică au raportat că pot pune la dispoziţie un număr maxim de 110 paturi de terapie intensivă copii şi pot creşte numărul de paturi destinate tratamentului copiilor cu infecţie COVID până la 1.600. (...)

Este important de menţionat, copiii infectaţi cu COVID pot fi trataţi şi în secţiile de adulţi. Ventilatoarele permit adaptarea tratamentului la copii”, a explicat Mihăilă, într-o conferință anterioară, potrivit Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net