Şef la Rutieră, a condus 20 de ani cu permis fals

Ultima actualizare:

    La volanul maşinii de poliţie,  Augustin Căpâlnaş a deschis  chiar şi coloana prezidenţială
La volanul maşinii de poliţie, Augustin Căpâlnaş a deschis chiar şi coloana prezidenţială

Augustin Căpâlnaş a condus 20 de ani bazându-se, mai întâi, pe ajutorul divin. Doar era preot şi şoferul lui Andrei Andreicuţ, actualul arhiepiscop al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. Apoi, a devenit poliţist, chiar la Rutieră. Nu se aştepta ca oamenii legii, tocmai colegii lui, să descopere că permisul de conducere este unul fals.

Comisarul-şef Augustin Căpâlnaş, în vârstă de 43 de ani, nu a avut niciodată permis de conducere, el conducând maşini de aproximativ 20 de ani. Înainte de a intra în poliţie, ofiţerul a fost arhidiacon timp de 8 ani la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia şi şofer al Arhiepiscopului Ortodox de la vremea respectivă, Andrei Andreicuţ.

A absolvit în 1996 cursurile Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Augustin Căpâlnaş a renunţat la preoţie în anul 2004, după ce a facut un curs la Ministerul Administratiei şi Internelor (MAI).

Riscă cinci ani de puşcărie

La volanul maşinii de poliţie,  Augustin Căpâlnaş a deschis  chiar şi coloana prezidenţială
La volanul maşinii de poliţie, Augustin Căpâlnaş a deschis chiar şi coloana prezidenţială

În cadrul Direcţiei Rutiere din IGPR, comisarul şef Căpâlnaş avea atribuţii în domeniul educaţiei rutiere şi era prezent la astfel de evenimente în toată ţara. Recent, a vrut să se transfere de la Departamentul Educaţie Rutieră la Direcţia operativă a Poliţiei Rutiere şi a fost nevoie, la reîncadrare, de verificarea sa completă în baza de date a Poliţiei.

Colegii poliţistului au rămas uimiţi de faptul că acesta nu a avut niciodată permis de conducere. El prezenta tot timpul o copie a unui permis de conducere al unei persoane care avea un nume aproape identic cu al lui, diferenţa fiind de o singură literă. Căpâlnaş le spunea superiorilor că va aduce permisul ulterior, lucru care nu se mai întâmpla. Pus în faţa faptelor, comisarul-şef a recunoscut că nu are un permis valabil de conducere. Acum, el riscă să stea la închisoare între unu şi cinci ani.

Pe lângă autorurismul personal, poliţistul a condus maşini de poliţie din cadrul IPJ Alba şi Poliţia Rutieră Bucureşti, fiind în repetate rânduri escortă la importanţi oameni de stat în cadrul unor evenimente oficiale.

simeon stalpnicul png

Căpâlnaş a fost mulţi ani şoferul ÎPS Andrei Andreicuţ, pe vremea când acesta era Arhiepiscop de Alba Iulia. Când lucra în cadrul Inspectoratului de Poliţie Alba Iulia, comisarul Căpâlnaş a a condus maşina poliţiei care a deschis coloana oficială a preşedintelui Traian Băsescu şi a Elenei Udrea, pe vremea când aceasta era ministru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net