Sfânta Maria 2015, cea mai importantă sărbătoare a verii


    Sfânta Maria 2015 semnifică una din cele mai importante sărbători creștineFoto: ziarullumina.ro
Sfânta Maria 2015 semnifică una din cele mai importante sărbători creștineFoto: ziarullumina.ro

Creștinii sărbătoresc sâmbătă (15 august) sărbătoarea de Sfânta Maria 2015, Adormirea Maicii Domnului sau Uspenia. Peste 2 milioane de români își serbează onomastica în această zi.

1,8 milioane de femei își serbează ziua de nume de Sfânta Maria 2015, cele mai frecvente nume sunt: Maria, Mariana, Mioara și Marinela. 410.000 de bărbați poartă numele de Marian, Marinică sau Marin. 

Sfânta Maria 2015: Scurt istoric

Sfânta Maria 2015: Într-o zi de vineri, Arhanghelul i-a adus Fecioarei Maria o ramură de finic. Preacurata a înțeles mesajul, deoarece și Isus a fost întâmpinat cu ramuri de finic atunci când a intrat în Ierusalim. Gavriil  i-a spus: “”acestea zice Fiul Tău: Vremea este a muta pe Maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primește cuvantul cu bucurie, de vreme ce vii la viața cea nemuritoare”. Această veste i-a adus mare bucurie Maicii Domnului.  Așadar, de Sfânta Maria 2015, creștinii comemorează moartea și înălțarea Preacuratei, relatează site-ul crestinortodox.ro.

Sfânta Maria 2015: femeile împart struguri                  

Conform tradiției din vechi strămoși, de Sfânta Maria 2015, femeile se duc la biserică și împart struguri, faguri de miere și prune. Ele tămâiază mormintele rudelor decedate. Tot în această zi, se organizează târguri și iarmaroace de toamnă.

Sfânta Maria 2015: începe sezonul nunților

Începând cu ziua în care se sărbătorește Sfânta Maria 2015, în satele tradiționale începe un important sezon al nunților, care ține până în postul Crăciunului. Tot în această periada dintre cele două Santamarii, numită între Santamarii, se consideră timpul optim pentru a face semănăturile de toamnă.

Sfânta Maria 2015 marchează trecerea de la vară la toamnă

Sfânta Maria 2015: data de 15 august marchează trecerea de la anotimpul de vară, la cel de toamnp. Totodată, românii sărbătoresc și Ziua Marinei, Fecioara Maria fiind ocrotitoarea marinarilor. Se spune că în această zi, gospodarii leagă ciocul păsărilor pentru a nu mai strica boabele de struguri. De asemenea, de Sfânta Maria 2015, în Moldova, Sfânta Maria Mare este considerată sărbătoarea morților, fiind pomeniți toți cei care au numele pornind de la cel al Preacuratei, iar de Sfântă Maria Mică (la 8 septembrie) sunt sărbătoriți cei care poartă acest nume.

De Sfânta Maria 2015 este interzis scăldatul în ape curgătoare

Conform unei superstiții din bătrâni, de Sfânta Marie 2015 este interzisă aprinderea focului în sobă sau în vatră, cu două zileînaintea sărbătorii, pentur a nu atrage necazul asupra ta. Totodată, creștinii nu au voie să facă baie în ape curgătoare sau să facă treabă în gospodărie. Dacă înfloresc trandafirii de Sfânta Maria 2015, acesta este considerat un semn bun al unei toamne lungi și frumoase.

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
Brad Pitt (5) jpg
cub monica anghel png
andreea esca 6 png
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
cub miki k pital png
andreea antonescu jpg
Germania Japonia la Cupa Mondială de Fotbal 2022 din Qatar FOTO EPA EFE (3) jpg
Mark Rutte
image
image
image
image
FotoJet jpg
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg