Şi-au luat acasă soţii ucisi în Algeria

Ultima actualizare:
Oana Bucur, soţia lui Mihail Bucur (40 de ani)
Oana Bucur, soţia lui Mihail Bucur (40 de ani)

Două familii distruse de tragedia din Algeria s-au întâlnit ieri la morga din Ploieşti. Au sperat până în ultima clipă că în sicriele de lemn din faţa lor nu se află cei dragi. Orice speranţă s-a năruit însă. Pentru Mihail Bucur şi Tiberiu Costache, plecaţi pe meleaguri străine pentru a asigura un trai decent soţiilor şi copiilor lor, drumul vieţii s-a încheiat în Algeria.

După ce au fost repatriate cu o aeronavă militară, trimisă special în Algeria, trupurile lui Ionuţ Tiberiu Costache (36 ani) şi Mihail Marius Bucur (40 de ani) au fost aduse direct la Serviciul de Medicină Legală Prahova (SML) pentru formalităţile de identificare. Până în ultimul moment, rudele au sperat că este o greşeală şi că în cutiile de lemn aduse de la Bucureşti nu sunt cei doi bărbaţi.

Simona Costache, soţia lui Tiberiu Costache (36 de ani)


    Oana Bucur, soţia lui Mihail Bucur (40 de ani)
Oana Bucur, soţia lui Mihail Bucur (40 de ani)

Imediat după momentul identificării, când toate speranţele că cei doi ar mai putea fi în viaţă s-au năruit, rudele nu şi-au mai putut stăpâni durerea. Soţia lui Mihail Bucur, Oana, a fost purtată pe braţe de câţiva apropiaţi, iar din acea clipă, cuvintele de încurajare au părut să nu mai ajungă la ea.

Însărcinată în şapte luni, Simona Costache, soţia lui Tiberiu, părea, la rândul ei, să îndeplinească cu automatism formalităţile necesare la morgă. Se pare că cei doi ingineri au murit din cauza hemoragiei interne şi a politraumatismelor, ceea ce indică, foarte probabil, faptul că au fost surprinşi de o explozie, deşi, înainte de autopsie se vorbea despre urme de împuşcături pe corpurile celor doi.  

Sicriele cu trupurile celor doi ingineri au fost transportate la locurile de priveghi de camioane ale pompierilor, însoţite de angajaţi în uniformă ai ISU Prahova. Trupul lui Mihail Bucur a fost depus la o capelă din Ploieşti, iar cel al lui Tiberiu Costache a fost dus la Bărcăneşti, unde locuia împreună cu familia.

Patru copii au rămas orfani în urma acestei tragedii, un băieţel de 4 ani şi un altul pe drum, ai inginerului electronist Tiberiu Costache, şi o fetiţă de 3 ani şi un băiat în clasa a VI-a, ai inginerului în construcţii Mihail Bucur.

Islamiştii care au atacat miercuri complexul de exploatare a gazelor au venit din nordul statului Mali, a anunţat premierul algerian Abdelmalek Sellal, potrivit AFP. În total, au fost 32 de persoane, de naţionalitate algeriană, canadiană, egipteană, tunisiană, maliană şi mauritană, care au ucis 37 de persoane, din opt ţări.  Demnitarul algerian spune că atacatorii erau membri ai grupării lui Moktar Belmoktar, unul dintre fondatorii Al-Qaida din Maghrebul Islamic (AQMI), pe care a părăsit-o în octombrie 2012 pentru a-şi fonda propria grupare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net