Sorin Oprescu, cercetat şi pentru spălare de bani


    Sorin Oprescu este arestat din 6 septembrie, fiind acuzat că a luat șpagă 25.000 de euro
Sorin Oprescu este arestat din 6 septembrie, fiind acuzat că a luat șpagă 25.000 de euro

Procurorii DNA au extins urmărirea penală în cazul primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu. Astfel, acuzațiile spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat se adaugă celei de luare de mită, de care este acuzat din septembrie, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Sursele citate au declarat că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în urma probelor administrate în dosarul în care Sorin Oprescu este cercetat pentru luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro, au extins urmărirea penală în cazul edilului şi pentru spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Anchetatorii au pus sechestru asigurător pe casa lui Sorin Oprescu, în vederea confiscării extinse, au precizat sursele citate.

Avocatul Alexandru Chiciu declara sâmbătă, pentru Mediafax, că apărarea anticipează o extindere a cercetărilor în cazul lui Sorin Oprescu, pe baza faptului că procurorii anticorupţie verifică celelalte persoane din dosar cu privire la fapte de evaziune fiscală.

„În toate dosarele mari, s-a mers iniţial cu o acuzaţie şi, după 30, 40, 50 de zile, procurorii au procedat la extinderi ale acuzaţiilor, în preajma momentelor în care au prelungit arestarea. Miercuri, în mod normal, ar trebui să se facă o nouă cerere de prelungire şi atunci, având în vedere practica procurorilor anticorupţie, la rândul meu, intuiesc faptul că vor proceda în acest sens”, a arătat Chiciu.

Avocatul a mai spus că Sorin Oprescu este pregătit să dea prima declaraţie în faţa anchetatorilor DNA în acest dosar, iar o solicitare în acest sens va fi făcută la DNA.

„Voi solicita procurorilor, săptămâna viitoare, audierea lui Sorin Oprescu în legătură cu elementele şi acuzaţiile aduse de DNA până în acest moment, audiere ce nu a avut loc până acum la procuror, ci doar în faţa judecătorilor de depturi şi libertăţi. Este stabilizat medical din acest punct de vedere şi suntem pregătiţi pentru această chestiune”, a adăugat Chiciu.

cub anamaria prodan png
cub horoscop 1 gif
foto 1   Marian Olteanu si Denis Hanganu bataieB jpg
masina culita jpg
shutterstock 2211785457 jpg
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
dorobantu mana jpg
shutterstock 450568075 jpg
GYORPLUSZ jpg
7538113 jpg
image
image
image
image
Culoarea anului 2023 - Viva Magenta, sursă foto: Captură Instagram Pantone
calendar ortodox 2021 5 decembrie sfantul cuvios sava cel sfintit jpeg
shutterstock 2211785457 jpg
foto3 timisoara INQUAM Photos Virgil Simonescu jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg