Stadiul lucrărilor la Catedrala Neamului și ce se mai întâmplă până la sfârșitul anului

9 noiembrie 2021
image
Catedrala Neamului ar trebui să fie gata în 2024Foto: ziarul Lumina/basilica.ro

Pe ╚Öantierul celei mai mari biserici din Rom├ónia, Catedrala Na╚Ťional─â constructorii lucreaz─â ├«n for╚Ť─â pentru a ├«ncheia lucr─ârile exterioare care necesit─â temperaturi peste 0 grade. Mai marii ╚Öantierului au explicat unde se lucreaz─â ╚Öi ce va mai realiza p├ón─â la sf├ór╚Öitul anului.

Reprezentan╚Ťii constructorului preg─âtesc trecerea din 2022 la ultimele etape pe ╚Öantier: p├ón─â ├«n prezent s-au ob╚Ťinut avizele tehnice de racordare la energie electric─â, ap─â ╚Öi canalizare 

Ce se întâmplă în exteriorul Catedralei Neamului 

ÔÇŁS-au terminat lucr─ârile la ├«nvelitoarea din tabl─â a cl─âdirilor care delimiteaz─â spa╚Ťiul liturgic exterior ÔÇô portice ╚Öi cupolete, precum ╚Öi cele de placare cu piatr─â a st├ólpilor tuturor turlelor. S-a finalizat tencuiala ┬źla gri┬╗ a turlei principale, respectiv ┬źla gata┬╗ a tuturor turlelor mici ╚Öi clopotni╚Ť─â, abside ╚Öi Altar. Toate ancadramentele ferestrelor de pe fa╚Ťada sud, inclusiv absida, au fost duse la bun sf├ór╚Öit. ├Än prezent, se lucreaz─â la tencuielile exterioare la casele de scar─â de pe fa╚Ťada sud, ├«ntre cotele 0.00 ╚Öi +45.0 m, la ┬şfinisajele ├«n jurul ferestrelor turlei mari ╚Öi la finisajele prefabricatelor din beton la turla mareÔÇŁ, a informat ing. Petre Chiu╚Ť─â, consi┬ş┬şlier patriarhal la Sectorul monumente ╚Öi ┬şcon┬şstruc┬ş╚Ťii bise┬şri┬şce╚Öti citat de basilica.ro. Printre lucr─ârile prev─âzute p├ón─â la finele anului se num─âr─â ╚Öi montarea supor╚Ťilor l─âmpilor de balizaj pe patru din cele ╚Öase turle secundare ╚Öi pe turla principal─â, demontarea schelei de pe turlele mici ╚Öi clopotni╚Ť─â, p├ón─â la cota +45.0 m ╚Öi finalizarea montajului pietrei la st├ólpii ╚Öi arcadele pridvorului vest. 

image
Catedrala Neamului este pictată în mozaic iar până la sfârșitul anului va fi finalizat altarul

Nout─â╚Ťi despre pictarea Catedralei Neamului┬á

ÔÇŁ S─âpt─âm├óna viitoare mozaicul altarului se va ├«ncheia cu montarea crucii. Mozaicul din Altar este finalizat p├ón─â la cota +8.4 m(ÔÇŽ). De s─âpt─âm├óna viitoare urmeaz─â s─â mont─âm mozaicul de pe crucea Altarului, dup─â care putem demonta schelele, potrivit planului propus. ├Äntre timp, ├«n atelier se lucreaz─â la scena ┬źNa╚Öterea Domnului┬╗ ╚Öi la cele de pe ┬źArcul Triumfal┬╗ de deasupra catapetesmei. Sper─âm ca p├ón─â de Cr─âciun s─â finaliz─âm scena ┬źNa╚Öterea Domnului┬╗ÔÇŁ, a declarat pentru sursa citat─â, coordonatoul echipei care picteaz─â gigantica biseric─â, Daniel Codrescu. 

Citi╚Ťi ╚Öi

Cum arat─â Catedrala Neamului la doi ani de la sfin╚Ťirea altarului. Ce mai este de f─âcut

C├ó╚Ťi bani prime╚Öte de la stat ├«n 2021 Catedrala Neamului. Stadiul lucr─ârilor pe ╚Öantier

kate profimedia 0692807495 jpg
2vancea botez jpg
loredana chivu jpg
1alexandra stan mihai morar png
cub marioara man gheorghe png
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg