START pe singura pistă de biciclete din România care trece o frontieră. Câți kilometri are

Începand din această săptămână, până la sfârșitul lunii octombrie va fi deschisă singura pistă din România care trece o frontieră. Aceasta va putea fi folosită în maximum două weekenduri pe lună. Pista pornește din Timișoara și ajunge până la Zrenjanin, în Serbia.

Pista de biciclete care ajunge în țara vecină, Serbia. Foto: Captură video
Pista de biciclete care ajunge în țara vecină, Serbia. Foto: Captură video

În ce weekenduri va putea fi folosită

Pista care se va deschide sâmbătă, 25 martie, are punctul de pornire în zona localitatii Otelec.

„Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara va deschide o dată pe lună, începand cu weekendul acesta și până în luna octombrie, un punct de trecere al frontierei cu Serbia pentru pista de biciclete în zona comunei Uivar”, este anuntul prefectului de Timiș Mihai Ritivoiu.

Iata mai jos în ce weekend-uri va fi deschis punctul de frontiera pentru pista de biciclete. Intervalul orar este între 8.00 și 20.00

– 25 – 26 martie

– 29 – 30 aprilie

– 27 – 28 mai

– 03 – 04 iunie

– 24 – 25 iunie

– 29 – 30 iulie

– 26 – 27 august

– 23 – 24 septembrie

– 28 – 29 octombrie.

Câți kilometri măsoară cea mai lungă pistă de biciclete din România

Pista de biciclete care pornește de la Timișoara, merge pe malul canalului Bega și asigura legatura cu Serbia. Aceasta este cea mai lungă din Romania.

Anul trecut în luna septembrie a avut loc o deschidere de probă a punctului de frontieră, iar în acel week end peste o mie de oamen i au mers pe două roți pe a ceastă rută până în țara vecină, Serbia, în cadrul primului eveniment care a făcut posibilă deschiderea temporară a punctului de trecere frontieră.

Pista de biciclete are o lungime de 37 de kilometri pe teritoriul României și parcurge traseul de la Podul Modoș, de la ieșirea din Timișoara, spre Sanmihaiu Roman, și până la granița cu Serbia. În continuare, pista își urmeaza drumul încă 43 de kilometri, pe teritoriul țării vecine, până la Zrenjanin.

Pista de biciclete ce leaga Timisoara de frontiera a fost inaugurată în anul 2015, valoarea proiectului fiind 2,3 milioane de euro, bani europeni. În cadrul proiectului, au mai fost cumpărate și 30 de biciclete.

image
image
image
image
image
image
maidanez caini agresivi caine foto gheorghe florin 8 1170x644 jpeg
Masini pe autostrada in Austria FOTO Shutterstock
6 front Carmina Dragomir jpg
refugiati Chilieni FOTO Flotrentina Peria agerpres jpeg
beneficii consum oua 790x460 jpg
politie jpg