Studiu de calitate a aerului. Primăria Capitalei vrea să știe care sunt sursele de poluare și zonele cele mai afectate

image
Autorit─â╚Ťile locale, obligate s─â rezolve problema polu─ârii din Capital─â

Capitala se afl─â ├«n topul celor mai poluate ora╚Öe ale ╚Ť─ârii ╚Öi o pa╚Öte m─âsuri dure de la Comisia European─â, dac─â nu rezolv─â problema. Astfel c─â Prim─âria General─â se preg─âte╚Öte s─â fac─â un studiu de calitate a aerului. Vrea s─â ╚Ötie care sunt sursele de poluare ╚Öi zonele cele mai afectate.

Prim─âria Capitalei a lansat ├«n SEAP, pe 2 iulie, un anun╚Ť de consultare a pie╚Ťei. Acesta vizeaz─â determinarea valorii estimate pentru servicii de elaborare a Studiului de calitate a aerului ╚Öi asigur─ârii asisten╚Ťei tehnice pentru realizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului ├«n Municipiul Bucure╚Öti (PICA), pentru perioada 2022-2026.

Astfel, p├ón─â pe 16 iulie, operatorii economici interesa╚Ťi pot transmite opinii, sugestii sau recomand─âri cu privire la specifica╚Ťiile tehnice, valoarea estimat─â a achizi╚Ťiei serviciilor de consultan╚Ť─â ├«n lei f─âr─â TVA ╚Öi termenul de livrare de la data semn─ârii contractului de servicii.

Adresa de e-mail la care se pot trimite propuneri este secretariat.directiademediu@pmb.ro. Specifica╚Ťiile tehnice privind serviciile solicitate pot fi consultate acces├ónd urm─âtorul link: https://www.pmb.ro/interes-public/arhiva/get-public-interest-announcemen....

Ce urmărește Pirmăria Capitalei prin Studiul de calitate a aerului

Prin elaborarea Studiului de calitate a aerului se urm─âre╚Öte, printre altele, identificarea principalelor surse de emisie ╚Öi elaborarea h─âr╚Ťilor de poluare, identificarea m─âsurilor de reducere a emisiilor asociate, precum si evaluarea m─âsurilor prev─âzute ├«n PICA 2018-2022, ├«n ceea ce prive╚Öte efectele implement─ârii, dificult─â╚Ťile ├«n implementare, atingerea indicatorilor stabili╚Ťi.

Asisten╚Ťa tehnic─â este necesar─â pentru realizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului ├«n Municipiul Bucure╚Öti pentru perioada 2022-2026 ╚Öi a Planului de Men╚Ťinere a Calit─â╚Ťii Aerului ├«n Municipiul Bucure╚Öti pentru perioada 2022-2026.

├Än plus, se dore╚Öte s─â se asigure m─âsurile care s─â impun─â un aer curat ╚Öi s─â se afle zonele de influen╚Ť─â a polu─ârii.

Bucureștiul se află în procedură de infrigement, iar Planul Integrat de Calitate a Aerului aprobat în 2018 nu și-a atins obiectivele. Orașul înregistrează în continuare valori ridicate ale nivelului de poluare.

Cauzele polu─ârii din Capital─â, anun╚Ťate de Garda de Mediu

Potrivit G─ârzii de Mediu, Capitala ├«nregistreaz─â dep─â╚Öiri ale concentra╚Ťiilor admise pentru indicatorul PM 10.

Iar cauzele sunt activitatile industriale, traficul rutier, ├«ncalzirea reziden╚Ťial─â, ╚Öantierele, salubrizarea ineficient─â, arderile necontrolate de de╚Öeuri, fondul de poluare regional, precum ╚Öi condi╚Öiile meteorologice.

Iar aerul otr─âvit pe care-l respir─âm d─âuneaz─â grav s─ân─ât─â╚Ťii.

Specialii╚Ötii atrag aten╚Ťia c─â putem dezvolta bron┼čite acute ┼či cronice, crize de astm, boli cardiovasculare, alergii la polen, cancere pulmonare ┼či ale c─âilor respiratorii ┼či afec┼úiuni ale aparatului reproduc─âtor.

Cite╚Öte ╚Öi: 

Poluare record în București. 7 metode să te ferești de otrava din aer

╚śapte solu╚Ťii pentru haosul din Bucure╚Öti. Cum vor edilii s─â ne scape de poluare ╚Öi aglomera╚Ťie

dani otil gabriela prisacariu
Romani┼úa Iovan ┼či Iulian Gogan jpeg
romanca rechin 1 png
FotoJet (5) jpg
FotoJet jpg
andreea banica
romanca rechin 2 png
printul harry profimedia 0685156749 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
iolanda anamaria babau jpg
calendar ortodox 2021 9 iulie sfantul sfintit mucenic pangratie episcopul taorminei png
whatsapp down 799948 jpeg
FotoJet (5) jpg
Regina Elizabeta la nunta fiului s─âu Charles cu Camilla Parker Bowles 2005. Foto Gettyimages