Studiu de calitate a aerului. Primăria Capitalei vrea să știe care sunt sursele de poluare și zonele cele mai afectate

Ultima actualizare:

    Autoritățile locale, obligate să rezolve problema poluării din Capitală
Autoritățile locale, obligate să rezolve problema poluării din Capitală

Capitala se află în topul celor mai poluate orașe ale țării și o paște măsuri dure de la Comisia Europeană, dacă nu rezolvă problema. Astfel că Primăria Generală se pregătește să facă un studiu de calitate a aerului. Vrea să știe care sunt sursele de poluare și zonele cele mai afectate.

Primăria Capitalei a lansat în SEAP, pe 2 iulie, un anunț de consultare a pieței. Acesta vizează determinarea valorii estimate pentru servicii de elaborare a Studiului de calitate a aerului și asigurării asistenței tehnice pentru realizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului în Municipiul București (PICA), pentru perioada 2022-2026.

Astfel, până pe 16 iulie, operatorii economici interesați pot transmite opinii, sugestii sau recomandări cu privire la specificațiile tehnice, valoarea estimată a achiziției serviciilor de consultanță în lei fără TVA și termenul de livrare de la data semnării contractului de servicii.

Adresa de e-mail la care se pot trimite propuneri este secretariat.directiademediu@pmb.ro. Specificațiile tehnice privind serviciile solicitate pot fi consultate accesând următorul link: https://www.pmb.ro/interes-public/arhiva/get-public-interest-announcemen....

Ce urmărește Pirmăria Capitalei prin Studiul de calitate a aerului

Prin elaborarea Studiului de calitate a aerului se urmărește, printre altele, identificarea principalelor surse de emisie și elaborarea hărților de poluare, identificarea măsurilor de reducere a emisiilor asociate, precum si evaluarea măsurilor prevăzute în PICA 2018-2022, în ceea ce privește efectele implementării, dificultățile în implementare, atingerea indicatorilor stabiliți.

Asistența tehnică este necesară pentru realizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului în Municipiul București pentru perioada 2022-2026 și a Planului de Menținere a Calității Aerului în Municipiul București pentru perioada 2022-2026.

În plus, se dorește să se asigure măsurile care să impună un aer curat și să se afle zonele de influență a poluării.

Bucureștiul se află în procedură de infrigement, iar Planul Integrat de Calitate a Aerului aprobat în 2018 nu și-a atins obiectivele. Orașul înregistrează în continuare valori ridicate ale nivelului de poluare.

Cauzele poluării din Capitală, anunțate de Garda de Mediu

Potrivit Gărzii de Mediu, Capitala înregistrează depășiri ale concentrațiilor admise pentru indicatorul PM 10.

Iar cauzele sunt activitatile industriale, traficul rutier, încalzirea rezidențială, șantierele, salubrizarea ineficientă, arderile necontrolate de deșeuri, fondul de poluare regional, precum și condișiile meteorologice.

Iar aerul otrăvit pe care-l respirăm dăunează grav sănătății.

Specialiiștii atrag atenția că putem dezvolta bronşite acute şi cronice, crize de astm, boli cardiovasculare, alergii la polen, cancere pulmonare şi ale căilor respiratorii şi afecţiuni ale aparatului reproducător.

Citește și: 

Poluare record în București. 7 metode să te ferești de otrava din aer

Șapte soluții pentru haosul din București. Cum vor edilii să ne scape de poluare și aglomerație

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net