Taxa de poluare 2021. Ministerul Mediului ia în calcul mai multe variante de plată

Ultima actualizare:

    Mașinile sunt o sursă importantă de poluare
Mașinile sunt o sursă importantă de poluare

O nouă taxă de poluare pentru mașini ar putea apărea în 2021. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunțat că va începe consultări cu producătorii și dealerii auto despre posibilitatea reintroducerii ei și se va decide sub ce formă vr fi plătiți banii.

Poluarea este motivul pentru care ministrul Mediului se gândește că reintroducă taxa auto. Nu știe dacă va fi un impozit, o taxă la înmatriculare sau de acces în marile orașe, dar, deocamdată, va fi organizată o dezbatere cu toți cei implicați în acest proces.

”Dacă astăzi eu v-aş spune că introduc o anumită taxă, aş face greşeala pe care au făcut-o ceilalţi minştri, care au introdus o taxă, s-a pierdut la Curtea Europeană de Justiţie şi s-au dat banii înapoi. Dacă va exista o taxă pe mediu, naţională sau locală, trebuie să fie sigură din punct de vedere juridic şi să aibă efecte suficiente. Vom demara discuţii inclusiv cu producătorii auto, inclusiv cu comercianţii auto, pentru că nu putem să bulversăm piaţa, dar România trebuie să decidă, da sau nu”, a spus Tanczos Barna, citat de Antena 3.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că România trebuie să decidă dacă vrea sau nu taxă de poluare
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că România trebuie să decidă dacă vrea sau nu taxă de poluare

Acesta a precizat faptul că dacă va exista o nouă taxă, va fi întâi discutată cu Comisia Europeană, după care autoritățile vor strânge toate exemplele pozitive din Uniunea Europeană, astfel încât să nu mai ajungem în situaţia de a avea o taxă ilegală.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna: ”România trebuie să decidă dacă vrea sau nu taxă de poluare”

”În Europa există trei ţări care nu au nici o intervenţie pe această problemă, restul de 24 au fel de fel de sisteme în implementare. România trebuie să decidă dacă vrea să facă parte din grupul ţărilor care nu au nici o taxă sau din grupul de 24 unde se încearcă prin diverse să taxeze poluarea”, a punctat șeful de la Mediu. 

Există posibilitatea ca taxa să fie aplicată doar la intrarea în orașele cu nivel mare de poluare, așa cum sunt Bucureștiul, Iașul, Braşovul, Clujul, Măgurele, Botoşani, Baia Mare, dar şi comuna Brăniştea.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net