Taxa de poluare 2021. Ministerul Mediului ia în calcul mai multe variante de plată

image
Mașinile sunt o sursă importantă de poluare

O nouă taxă de poluare pentru mașini ar putea apărea în 2021. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunțat că va începe consultări cu producătorii și dealerii auto despre posibilitatea reintroducerii ei și se va decide sub ce formă vr fi plătiți banii.

Poluarea este motivul pentru care ministrul Mediului se gândește că reintroducă taxa auto. Nu știe dacă va fi un impozit, o taxă la înmatriculare sau de acces în marile orașe, dar, deocamdată, va fi organizată o dezbatere cu toți cei implicați în acest proces.

”Dacă astăzi eu v-aş spune că introduc o anumită taxă, aş face greşeala pe care au făcut-o ceilalţi minştri, care au introdus o taxă, s-a pierdut la Curtea Europeană de Justiţie şi s-au dat banii înapoi. Dacă va exista o taxă pe mediu, naţională sau locală, trebuie să fie sigură din punct de vedere juridic şi să aibă efecte suficiente. Vom demara discuţii inclusiv cu producătorii auto, inclusiv cu comercianţii auto, pentru că nu putem să bulversăm piaţa, dar România trebuie să decidă, da sau nu”, a spus Tanczos Barna, citat de Antena 3.

image
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că România trebuie să decidă dacă vrea sau nu taxă de poluare

Acesta a precizat faptul că dacă va exista o nouă taxă, va fi întâi discutată cu Comisia Europeană, după care autoritățile vor strânge toate exemplele pozitive din Uniunea Europeană, astfel încât să nu mai ajungem în situaţia de a avea o taxă ilegală.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna: ”România trebuie să decidă dacă vrea sau nu taxă de poluare”

”În Europa există trei ţări care nu au nici o intervenţie pe această problemă, restul de 24 au fel de fel de sisteme în implementare. România trebuie să decidă dacă vrea să facă parte din grupul ţărilor care nu au nici o taxă sau din grupul de 24 unde se încearcă prin diverse să taxeze poluarea”, a punctat șeful de la Mediu. 

Există posibilitatea ca taxa să fie aplicată doar la intrarea în orașele cu nivel mare de poluare, așa cum sunt Bucureștiul, Iașul, Braşovul, Clujul, Măgurele, Botoşani, Baia Mare, dar şi comuna Brăniştea.

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
cristian tudor popescu arșinel png
visarion alexa
woman 4214744 1920 jpg
prodan (2) jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Atac cu rachete rusesti in Ucraina FOTO Twitter jpg
vagner jpg
image
image
image
image
vladimir putin Sursă: Profimedia
Noile monede cu portretul Regelui Charles al III-lea (foto: Facebook / The Royal Mint)
visarion alexa
bucatar
nicusor dan primar bucuresti jpeg
cub alexandru arsinel teatru png