Telecabina de la Bâlea Cascadă rămâne oprită după accidentul de duminică

simeon stalpnicul png
Telecabinele au rămas fără frâne și s-au izbit de peroane

Telecabina care face leg─âtura ├«ntre B├ólea Cascad─â ┼či B├ólea Lac nu circul─â, luni, operatorii acesteia anun┼ú├ónd c─â va fi oprit─â pe toat─â durata cercet─ârilor. Reprezentan┼úii telecabinei invoc─â o defec┼úiune la sistemul electric, transmite news.ro.

ÔÇ×Deocamdat─â, telecabina este oprit─â ┼či va fi oprit─â ├«n continuare, cel pu┼úin o perioad─â, p├ón─â c├ónd se stabile┼čte ce s-a ├«nt├ómplat. Nu pot s─â v─â spun nimic deocamdat─â despre ce s-a ├«nt├ómplat, cert este c─â nu a reac┼úionat electric sistemulÔÇŁ, a spus Managerul firmei care opereaz─â telecabina de la B├ólea, Leo Klingeis.

Potrivit acestuia, cauza exactă a producerii accidentului va fi stabilită de către reprezentanţii ISCIR, însă anchetele acestora sunt, de obicei, de durată.

La rândul lor, reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu au anunţat că femeia din Norvegia, pentru care medicii au stabilit că necesită internare, a fost externată la cerere.

ÔÇ×Pacienta din Norvegia a solicitat s─â fie externat─â ┼či a plecat pe propria semn─âtur─â, ├«ntruc├ót a invocat c─â trebuie s─â plece din ┼úar─âÔÇŁ, a declarat Decebal Tod─âri┼úi, purt─âtorul de cuv├ónt al Spitalului Jude┼úean Sibiu.

El a mai spus că un bărbat din Sibiu, rănit în accidentul de duminică, este în continuare internat pentru fractură de rotulă, iar medicii vor decide în curzul zilei de luni dacă are sau nu nevoie de intervenţie chirurgicală.

La rândul lor, reprezentanţii Spitalului de Pediatrie Sibiu au precizat că băiatul de 4 ani care a fost rănit în accidentul de telecabină are o plagă a piramidei nazale, fiind internat pe Secţia ORL, starea sa fiind stabilă, fără a ridica probleme deosebite.

Accidentul de duminic─â este cercetat de c─âtre reprezentan┼úii OPC, ISCIR, ITM ┼či IPJ, iar prefectul jude┼úului Sibiu, Lucian Radu, ├«n calitate de pre┼čedinte al Comitetului Jude┼úean pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â, a dispus ca aceste institu┼úii s─â comunice rezultatele anchetelor ├«n momentul ├«n care le vor avea.

Poli┼úi┼čtii sibieni au deschis dosar penal pentru v─ât─âmare corporal─â din culp─â ├«n cazul accidentelor produse duminic─â la telecabina de la B├ólea ┼či ├«n urma c─ârora au fost r─ânite ┼čase persoane, ├«ntre care un copil.

Cinci persoane, ├«ntre care dou─â turiste din Norvegia ┼či Ungaria, au ajuns la Spitalul Jude┼úean Sibiu ├«n urma accidentului ├«n care au fost implicate dou─â telecabine de la B├ólea, iar dou─â dintre acestea r─âm├ón internate, ├«n timp ce un copil de 4 ani r─ânit ┼či el ├«n accident a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Potrivit reprezentan┼úilor ISU Sibiu, fratelui copilului r─ânit ├«n accident, ├«n v├órst─â de 8 ani, i s-a f─âcut r─âu ├«n ambulan┼ú─â pe drumul de la B├ólea c─âtre Sibiu ┼či a primit ┼či el ├«ngrijirile medicilor de la Spitalul de Pediatrie Sibiu.

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
Screenshot 2022 06 28 at 19 48 24 png
BeFunky collage (35) jpg
FotoJet (5) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
5 front bac toata clasa jpg
image
image
image
image
sfintii petru si pavel jpg
calendar ortodox 2021 29 iunie sfintii apostoli petru si pavel gabriel toma chituc jpeg
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a