TOP FORBES Care sunt cei mai bogați români în 2020. Pe ce loc se află Țiriac și cine e lider

Ultima actualizare:
Daniel Dines, 47 de ani, este primul miliardar din lume în domeniul roboticii software
Daniel Dines, 47 de ani, este primul miliardar din lume în domeniul roboticii software

Unul dintre cele mai așteptate clasamente anuale, TOP Forbes România, vine fără modificări majore în anul pandemic 2020. În top 10 se regăsesc și 2 nume feminine, extrem de influente în mediul de afaceri.

Forbes România publică datele actualizate despre averile celor mai influenți oameni de afaceri din România. Lista completă cu cele mai puternice companii locale și cu miliardarii din țara noastră o găsiți în ediția specială din 2020 a Forbes Top 500. Revista este disponibilă din 3 decembrie, în toate magazinele Inmedio din țară și în aplicația „Forbes România”.


    Daniel Dines, 47 de ani, este primul miliardar din lume în domeniul roboticii softwareFoto: AFP
Daniel Dines, 47 de ani, este primul miliardar din lume în domeniul roboticii softwareFoto: AFP

Locul 1, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Daniel Dines, 7,7 mld. lei

Daniel Dines (48 de ani) este fondatorul și CEO-ul UiPath, companie specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA), tehnologie care automatizează activitățile repetitive efectuate de angajați. Compania fondată de Daniel Dines, alături de Marius Tîrcă (care este Chief Technology Officer- Șef pe Tehnologie), a devenit în martie 2018 primul unicorn românesc, adică primul business din România care a ajuns la o evaluare ce depășește 1 miliarde de dolari, scrie Forbes România. Ulterior, după o nouă rundă de finanțare, UiPath a devenit primul decacorn, și asta pentru că valoarea de piață a companiei a ajuns acum la 10,2 miliarde de dolari.

Locul 2, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Dragos și Adrian Pavăl, 7,5 mld. lei

Compania Dedeman, deținută de fraţii Dragoș și Adrian Pavăl, a cunoscut în 2019 o creștere a cifrei de afaceri de 13,7%, fiind al șaselea an consecutiv în care afacerile au crescut cu un miliard de lei.

Locul 3, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Ion Țiriac, 6 mld. lei

În martie 2019, Ion Țiriac a apărut în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume. Urcase 49 de poziții și era plasat pe locul 1.818 la nivel mondial, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari. În octombrie 2019 însă, acesta a venit cu un anunț șocant: ”Nu mai am bani! Mi-am donat toată averea”. În 2020, potrivit FORBES România, Ion Ţiriac continuă să-și crească afacerile, dar rămâne pe locul al treilea în clasamentul autohton, la fel ca în 2019.

Locul 4, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Anastasia Soare, 2,3 mld. lei

Anastasia Soare, supranumită "Regina Sprâncenelor", pierde o parte din imperiul construit de-a lungul ultimelor două decenii, dar își păstrează locul 4 în clasamentul bogaților României.

Locul 5, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Zoltan Teszari, 1,9 mld. lei

RCS & RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, a rezistat crizei COVID-19, fără să sufere lovituri majore.

Citește continuarea topului pe www.forbes.ro

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net