Un angajat al DSP Suceava a murit de Covid. Bărbatul s-ar fi vaccinat doar pe hârtie și a devenit eroul antivacciniștilor

Ultima actualizare:

    Un angajat al DSP Suceava, care figura ca vaccinat anti-Covid, a făcut o formă severă a bolii și a muritsite: dspsv.ro
Un angajat al DSP Suceava, care figura ca vaccinat anti-Covid, a făcut o formă severă a bolii și a muritsite: dspsv.ro

Anchetă internă la Direcţia de Sănătate Publică Suceava, după ce în spaţiul public au apărut informaţii că doi angajaţi ai instituţiei s-ar fi vaccinat anti-Covid numai pe hârtie. Unul dintre acești, un referent, a murit din cauza unor complicaţii cauzate de Covid-19, la Spitalul Suceava.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a demarat o anchetă internă, după ce în spaţiul public au apărut informaţii că doi dintre angajaţii instituţiei, o asistentă medicală şi un referent, s-ar fi vaccinat anti-Covid doar pe hârtie.

Ancheta a început după ce referentul a murit de Covid-19, în data de 14 noiembrie, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Suceava. Pacientul a fost internat în data de 2 noiembrie, după ce timp de o săptămână ar fi încercat să se trateze acasă.

El ar fi declarat că s-ar fi imunizat împotriva noului virus, în lunile mai şi iunie, a.c. Din păcate, boala a evoluat într-o formă severă, bolnavul prezentând insuficienţă respiratorie şi ischemie acută la un picior.

Bărbatul a fost ajutat de o asistentă să intre pe lista vaccinaților

Medicii din spital au fost surprinși de acest caz, întrucât pacientul avea 58 de ani, figura ca imunizat cu schema completă împotriva noului coronavirus şi nu avea boli preexistente. Din acest motiv au sesizat DSP-ul.

În urma urma anchetei interne a instituţiei de sănătate publică s-a conturat ipoteza că pacientul decedat ar fi fost vaccinat în mod fictiv, datele sale fiind introduse în sistem de către asistenta medicală. 

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan a confirmat că există ancheta internă la DSP şi că instituţia a sesizat Ministerul Sănătăţii şi Poliţia. 

Citiți pe Adevarul.ro cum a fost folosit cazul referentului decedat în campania antivacciniștilor

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net