Un bărbat din Pitești a păcălit un bătrân să-i transfere 700.000 de lei. Suspectul este cercetat în libertate


    Escrocul a reușit să pună mâna pe o adevărată avere de la bătrânul credulFoto: curier.ro
Escrocul a reușit să pună mâna pe o adevărată avere de la bătrânul credulFoto: curier.ro

Imaginația și tupeul escrocilor nu au limite. Un escroc din Argeș a reuşit să păcălească un bătrân în vârstă de 82 de ani, cu suma de 700.000 lei. În ciuda mărimii pagubei, suspectul este cercetat în libertate, sub control judiciar.

Ion O., de 53 de ani din Piteşti, a fost reţinut la mijlocul acestei săptămâni de ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice pentru două fapte penale. Potrivit curier.ro, bărbatul este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Cum a reușit escrocul să păcălească pensionarul  

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că între anii 2017-2020, escrocul Ion l-a minţit şi l-a determinat, pe pensionar să-i dea o sumă mare de bani. Suspectul a pretins că este președinte al unei fundații și folosind înscrisuri sub semnătură privată falsificate drept contracte de prestări servicii de investiții financiare, l-a convins pe păgubaș să vireze într-un cont bancar, indicat ca fiind al fundației, suma totală de peste 700.000 de lei. Cei doi au încheiat chiar și un așa-numit contract, prin care octogenarul îi dădea mână liberă lu Ion să administreze fondurile deponentului cum consideră de cuviință, în schimbul unor remunerații trimestriale, ce reprezentau profit. Ion O.  garanta asupra banilor cu patrimoniul fundației, inexistente, precum și cu patrimoniul personal. În realitate, bărbatul a dispus asupra sumelor de bani și le-a folosit în scop personal. O perioadă Ion O. i-a dat trimestrial diverse sume de bani celui păgubit, însă la un moment dat, a încetat şi îl tot ducea cu vorba de bătrân. În primăvara acestui ani, păgubaşul a făcut plângere la IPJ Argeş şi astfel, după circa trei luni de cercetări, s-a ajuns la reţinere.

Ce spun polițiștii despre caz

”Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 18 august a.c., polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința bărbatului, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, precum și suma de 10.000 lei. În urma administrării probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive” a precizat Biroul de Presă al IPJ Argeş. Surpriza este că în ciuda prejudiciului imens, magistrații au decis judecarea escrocului în stare de libertate, sub control judiciar 

Citiți și

Cele mai tari ţepe de pe Internet! Cum să te fereşti

Iată 7 feluri în care îţi dau țeapă escrocii!

cub monica anghel png
Brad Pitt (5) jpg
Horoscop dragoste webp
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
andreea esca 6 png
foto1 copii crisanB jpg
andreea antonescu jpg
cub miki k pital png
viktor orban ungaria shutterstockfoto 850x567 jpg
Capture JPG
image
image
image
image
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg