Un nou drum de mare viteză se deschide în România peste cinci zile. Este parte din E85 Lituania-Grecia

Ultima actualizare:

De săptămâna viitoare, mai precis peste cinci zile, România va avea un nou drum de mare viteză. Face parte din via Carpatia și va conecta Oradea direct la Europa, spun autoritățile care au anunțat că lucrările au fost finalizate la termen. Șoseaua, care va lega centura Oradea de Autostrada Transilvania în zona Biharia, face parte din Iniţiativa celor Trei Mări prin care se dorește interconectarea rutieră pe ruta Marea Baltică-Marea Neagră-Marea Egee.

Mai puțină aglomerație și poluare

image

Au fost finalizate lucrările la cei 19 kilometri de șosea care va lega centura Oradea de Autostrada Transilvania în zona Biharia.

Drumul expres nou construit, parte din Iniţiativa celor Trei Mări, face parte din via Carpatia, o șosea de mare viteză care leagă nordul și sudul Europei.

Șoferii care tranzitează județul Bihor vor putea să evite centrul orașului Oradea, ceea ce va însemna mai puțină aglomerație și poluare. Proiectul are o valoare de peste 545 milioane lei, fiind finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

„Acest proiect este foarte important pentru județul Bihor și regiunea noastră din două puncte de vedere: în primul rând pentru că leagă județul cu autostrada Transilvania, care este la 15 km nord de Oradea, iar deschiderea acestui tronson va decongestiona circulația în zona metropolitană, va reduce numărul de accidente și va face ca Oradea să fie direct legată de Europa”, a declarat președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, potrivit Oradea.ro.

Drumul face parte din autostrada care leagă Lituania de Grecia

Drumul de mare viteză ce se va deschide în România săptămâna viitoare face parte din autostrada care traversează Europa de la nord la sud, de la portul Klaipėda, Lituania de la Marea Baltică, până în orașul Alexandroupolis din Grecia, la Marea Egee. 

„Acest tronson e parte din acest drum rutier de mare viteză pe care ni l-am asumat. De fapt, aici e şi un mixt între un drum naţional şi un drum expres. În momentul în care există colaborare, există bunăvoinţă, există determinare şi, mai ales, stabilitate politică, fiindcă să nu credeţi că se vor termina vreodată discuţiile între noi ca şi oameni politici, nu se vor termina niciodată", a spus Ciolacu, după vizita la şantierul de infrastructură rutieră pentru drumul de legătură dintre Centura Oradea, relatează Agerpres.

Drumul cu o lungime totală de 19 km va avea profil de drum expres pe 13 km și profil de drum naţional cu 4 benzi pe 6 kilometri. Acesta cuprinde 3 noduri rutiere, respectiv 12 poduri, pasaje și viaducte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net